Foci

Dárdaiék nem bírtak a sereghajtóval

A Hannover csapatában Szalai Ádám nem kapott játéklehetőséget.

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 29. fordulójának nyitómérkőzésén a harmadik helyen álló Hertha BSC a sereghajtó Hannover 96 együttesét fogadta. Dárdai Pál csapata az előző fordulóban komoly pofonba szaladt bele a Borussia Mönchengladbach otthonában, most itt volt az esély az javításra. A vendégek tíz pontra voltak az osztályozós helytől, Thomas Schaaf menesztése után most debütált a vezetőedző, Daniel Stendel.

Kiválóan kezdték a mérkőzést a berliniek, Ibisevic már a 3. percben a kapuba talált. Plattenhardt bal oldali beadásánál a csatár megelőzte a becsúszó Sanét és a kivetődő kapust, és az ötösről jobbal a bal alsóba pörgetett (1-0).

Sokáig nem vezetett a Hertha, a 16. percben a harmadik nagy helyzetét már kihasználta a Hannover. Kiyotake nagyszerűen kiugratása után Sobiech öt méterről a rövid alsóba lőtt (1-1).

Az 58. percben aztán jött a hidegzuhany a hazaiaknak. Karaman okos visszagurítása után Schmiedebach tíz méterről kilőtte a bal alsót (1-2).

Dárdai együttese azonban nem adta fel, amelynek meg is lett az eredménye. Az egy perccel korábban beálló Schieber passza után Kalou hat méterről a bal alsóba gurított (2-2).

A folytatásban több gól már nem esett, így a Hertha továbbra is harmadik a tabellán, Viszont ha a Leverkusen és a Gladbach nyer a hétvégén, egy pontra megközelíti Dárdaiékat.  A Hannover, ahol Szalai Ádám nem kapott játéklehetőséget, továbbra is utolsó, és egyre kilátástalanabb helyzetben van.

Eredmény – Bundesliga, 29. forduló

Hertha BSC – Hannover 96 2-2 (1-1)
Gólszerző: Ibisevic (3.), Kalou (72.) ill. Sobiech (18.), Schmiedebach (58.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik