Foci

Magyar a legértékesebb labdarúgó a lengyel élvonalban

Nemanja Nikolics, a Legia Varsó csatára bombaformában futballozik. Nem csoda, hogy az értéke is megemelkedett a játékosnak. Ahogy a többi magyar játékos is jól járt a lengyel bajnoksággal.

2015 nyarán a válogatott támadó szerződése lejárt Fehérváron, így szabadon igazolható játékosként, ingyen került Varsóba. A Legiában ontani kezdte a gólokat, valósággal berobbant a köztudatba. Huszonkilenc bajnoki mérkőzésen huszonötször talált be eddig, ötször a Lengyel Kupában és  kétszer az Európa-liga selejtezőjében.

A transfermarkt.de mértékadó statisztikái szerint Nemanja Nikolics tavaly nyáron 1,3 millió eurót ért – ha ennyit nem is, de nagyjából egy milliót dobott ki az ablakon a Fehérvár -, ám most több mint a két és félszeresére nőtt az értéke.

Ráadásul további siker számára, hogy 3,5 millió euróra taksált árával a legértékesebb játékosnak mondható a lengyel élvonalban. Az első háromba odafért még egyébként Ondrej Duda, Nikolics csapattársa, illetve Artur Jedrzejczyk is, aki szintén Varsóban játszik.

Összességében megállapítható, Lovrencsics Gergő szépen kitaposta az utat a magyar játékosok számára, akik szintén jól jártak, mert amióta áttették a székhelyüket Lengyelországba, szinte egytől egyig emelkedett az piaci értékük.

A Lengyelországban futballozó magyarok értéke

A Lengyelországban játszó légiósaink közül Nikolicson kívül papíron senki sem ér egymillió eurót vagy annál többet.

Lovrencsics Gergőt (Poznan) 200 ezerért igazolt Pápáról, most 800 ezret ér
Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin) , 800 ezerről – 800 ezer euró
Kádár Tamás (szintén Lech) 450 ezerről – 750 ezer euró
Guzmics Richárd (Wisla Kraków) 500 ezerről – 750 ezer euró,
Gosztonyi András (Slask Wroclaw) 300 ezerről – 250 ezer euró (sérült)
Mervó Bence (ugyancsak Slask) 75 ezerről – 75 ezer euró

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik