Foci

BL: Suárez ellen nem volt ellenszere a tíz emberrel küzdő Atléticónak

Minimális előnyt szerzett a Bayern a Benfica ellen.

Azt már a sorsolás után tudni lehetett, hogy az FC Barcelona számára a legkellemetlenebb ellenfél, az Atlético Madrid jutott a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Az első mérkőzést kedd este játszották a katalán fővárosban. A Barca az El Clásico elvesztésével melegített a párharcra, míg az Atlético kiütötte a Betist a hétvégi bajnokin.

Diego Simeone 250. alkalommal ült a Matracosok kispadján, az argentin mesternek már a mérkőzés előtt voltak problémái. Diego Godint még össze tudták drótozni, Stefan Savic viszont nem tudta vállalni a játékot, őt a 20 éves Lucas Hernandez helyettesítette.

Az első helyzetecskére az ötödik percig kellett várni, de Lionel Messi lövése mellé ment. Pár perccel később is az argentin került helyzetbe, akkor Jordi Alba beadása után lőtt csúnyán mellé. Hazai részről Neymar állt legközelebb a gólhoz, de Daniel Alves beadása után néhány méterről fölé fejelt.

Az Atlético egy Antione Griezmann lövéssel veszélyeztetett, majd a 25. percben meg is szerezték a vezetést a vendégek. Koke kiugratása után Fernando Torres a kapus lábai között lőtt a kapuba (0-1).

Sokáig nem örülhettek, ugyanis a gólszerző néhány perccel később megkapta a második sárga lapját, így mehetett zuhanyozni.

A fordulást követően magasabb sebességi fokozatra kapcsolt az emberelőnyben játszó Barcelona. Az 50. percben Messi ollózása ment mellé nem sokkal, majd Neymar csavarása a felső lécen csattant egy minutummal később. Folyamtosan jöttek a Barca-helyzetek, az egyenlítésig a 63. percig kellett várni.

Akkor egy jobb oldali beadás után Jordi Alba rossz lövése pont Luis Suárez elé került, aki néhány lépésről bekotorta (1-1).

Értelemszerűen tovább nyomott a katalán együttes az egyre jobban fáradó madridiak ellen. A vezetést Suárez szerezte meg, bombaerős fejesét esélye nem volt hárítani Jan Oblaknak (2-1).

Luis Enrique csapata így előnnyel utazhat a jövő hét szerdán sorra kerülő visszavágóra, ahol könnyű dolga egyáltalán nem lesz.

A játéknap másik mérkőzésén a Bayern München nagyon korán megszerezte a vezetést a Benfica ellen. Juan Bernat beadása után Arturo Vidal fejelt a bal alsóba (1-0). Nehéz dolga nem volt, a védője csúnyán lemaradt róla.

Nem meglepő módon a hazaiak előtt adódott több lehetőség, Thomas Müller kétszer is gólt szerezhetett volna, de Ederson eszén nem tudott túljárni. Az első félidő végén a gólszerző volt a hős, Nicolas Gaitan lövését az intim testrészével blokkolta.

A második félidő első húsz percében kétszer is egyenlíthettek volna a portugálok. Jonas lövését előbb nagy bravúrral védte Manuel Neuer, majd a támadó négy méterről a nézőtérre bombázott.

A végén még lőhetett volna egyet a Bayern, de Ederson akkor is a helyén volt. Pep Guardiola fiai sem számíthatnak könnyű lisszaboni estére nyolc nap múlva.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés

FC Barcelona – Atlético Madrid 2-1 (0-1)
Gólszerző: L. Suárez (63., 74.) ill. F. Torres (25.)
Kiállítva: F. Torres (35.)

Bayern München – Benfica 1-0 (1-0)
Gólszerző: Vidal (2.)

A visszavágókat április 13-án, szerdán rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik