Foci

BL: Barcelonában rettegnek, hogy a múlt ismétli önmagát

Két éve, a BL ugyanezen szakaszában az első mérkőzéseket 2014. április 1-jén és 2-án, a visszavágókat április 8-án és 9-én játszották. Most április 5. és 13. a két időpont. A forduló rangadója ugyanaz: Barcelona – Atlético Madrid.

A sporttörténelem során akkor találkozott egymással először a BL-ben a két spanyol gárda és a madridiak meglepetésre búcsúztatták a Barcát. Meglepetésre, mert a bajnoki mérkőzéseik tekintetében egészen 2010. február 14-ig kell visszalapozni, hogy Atlético győzelmet találjunk.

Az előjelek most sem tökéletesek a Barcelona számára. Bár március közepéig szárnyaltak, hosszú veretlenségi széria után két héttel ezelőtt a Villarrealt 2-0-s vezetés után “engedte” pontot szerezni a katalán csapat, míg szombaton a Real Madridtól kapott ki 2-1-re. Ezért mondják sokan, ha valaki meg tudja állítani a Barcelonát a történelmi BL-duplázásban, az épp a Diego Simeone által irányított Atlético Madrid.

A Real Madrid elleni mérkőzés már a múlt. Nem veszítettünk túl sok meccset a szezonban, ugyanakkor ezekből is lehet tanulni. Azt kell tovább csinálnunk, amiben jók vagyunk, s látnunk kell, hogy mely területeken javulhatunk

– nyilatkozta Luis Enrique vezetőedző.

Az Atlético Madrid második helyen áll a spanyol bajnokságban, hat ponttal lemaradva a Barca mögött, s egy önbizalom-növelő győzelem után készül a kedd esti barcelonai odavágóra. Diego Simeone tanítványai tőlük szokatlan módon valóságos gólparádét rendeztek szombaton a Real Betis ellen, melynek kapuját ötször vették be.

Minden Barcelona elleni találkozó más. A mi dolgunk az, hogy a lehető legjobban felkészüljünk azért, hogy elérjük a célunkat ellenük

– nyilatkozta Simeone.

A két gárda a BL-ben eddig egyszer, a 2013/14-es szezon ugyanezen szakaszában csapott össze egymással, s akkor a madridi együttesnek sikerült búcsúztatnia jóval esélyesebb riválisát, majd meg sem állt a fináléig.

A keddi játéknap másik mérkőzésére sokan azt mondják, lefutott, de mi azért nem lepődnénk meg, ha a Benfica durván meglepné a Bayern Münchent. A német bajnok az előző körben óriási csata végén, a visszavágón kétgólos hátrányból felállva, hosszabbításban jutott tovább a tavaly döntős Juventus ellen, és a portugálok ellen is piszok kemény játékra, és gyors kontrákra számíthatnak.

 

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzések, program:

kedd:
Bayern München (német)-Benfica (portugál) 20.45
FC Barcelona (spanyol)-Atlético Madrid (spanyol) 20.45

szerda:
VfL Wolfsburg (német)-Real Madrid (spanyol) 20.45
Paris Saint-Germain (francia)-Manchester City (angol) 20.45

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik