Foci

Tizenkét év után bajnok lehet a Fradi

Akár egy vereség is a bajnoki címet jelentheti.

Akárcsak tizenkét évvel ezelőtt, most szombaton is a Debrecen ellen lehet bajnok a Ferencváros labdarúgócsapata.

Nagy különbség azonban, hogy míg a zöld-fehérek történetük eddigi utolsó bajnoki elsőségét elképesztő izgalmak után a 2003/04-es szezon zárófordulójában gyűjtötték be, addig most már hat körrel a befejezés előtt ünnepelhetnek. Tizenkét éve a Ferencváros az Újpest otthonában elszenvedett vereség után a harmadik helyről várta a zárófordulót, amely során hazai pályán legyőzte a listavezető Debrecent, s mivel a lila-fehérek a Puskás Ferenc Stadionban döntetlent játszottak az MTK-val szemben, az FTC megnyerte a klub történetének 28. bajnoki aranyát.

A ferencvárosi drukkerek ezúttal is a Debrecen elleni összecsapást követően ünnepelhetnek, fővárosi siker esetén véget ér a versenyfutás, de még egy vereség is elég lehet az FTC-nek, ha a második helyen álló MTK nem nyer Pakson.

A harmadik Újpest a kiesés elől menekülő Vasas otthonába látogat. A dobogóért harcban lévő lila-fehérek nem mehetnek biztosra, hiszen a legutóbbi fordulóban nagy meglepetésre 1-0-ra kikaptak a sereghajtó Békéscsaba vendégeként. Utóbbi együttes az október óta vendégként nyeretlen Diósgyőrt fogadja, és egy esetleges győzelemmel rendkívül szorossá tehetné az alsóházi versenyfutást.

OTP Bank Liga, 28. forduló

Paksi FC-MTK Budapest 18.30, v.: Iványi
Budapest Honvéd-Videoton FC 18.30, v.: Vad II.
Békéscsaba 1912 Előre-Diósgyőri VTK 18.30, v.: Bognár
DVSC-TEVA – Ferencváros 18.30, v.: Farkas (TV: M4 Sport)
Puskás Akadémia – Szombathelyi-Swietelsky Haladás 18.30, v.: Kassai
Vasas-Újpest FC 20.45, v: Karakó (TV: M4 Sport)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik