Foci

Dárdai elmondta, mire mehet a magyar válogatott az Eb-n

Dárdai Pál, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC magyar vezetőedzője a húsvéti szünetben itthon járt, és pályára lépett a PMFC-ben egy öregfiúk meccsen a Kozármisleny ellen. A bama.hu készített interjút a magyar válogatott korábbi kapitányával (ezt ITT lehet elolvasni), és természetesen szóba került a nemzeti együttes horvátok elleni felkészülési meccse is (1-1), amit Dárdai tévén nézett.

„Jó második félidőt játszottunk. Egyik fél sem kontrollálta a játékot a mérkőzés során, labdaszerzésekből voltak megindulások. Utána megnéztem a német–angolt, az más típusú meccs volt, ott kontrollálták a játékot a felek. De visszakanyarodva:

a második negyvenöt perc tényleg jól nézett ki.

Ugyanakkor tudni kell, hogy ezeknek a barátságos mérkőzéseknek manapság már csak csapatépítő szerepük van, azért vannak, hogy megmaradjon a megfelelő morál. Az igazi értékmérők csakis a tétmeccsek” – nyilatkozta Dárdai Pál.

Dzsudzsák Balázs gólja a horvátok ellen:

A szakember elmondta azt is, szerinte mire mehet a magyar válogatott az Európa-bajnokságon:

Ha fegyelmezettek leszünk, négy pontot össze lehet szedni, annyi pedig elég lehet a továbbjutáshoz.

Onnantól kezdve pedig már belép a szerencsefaktor is. No meg az, hogy mennyire bírják majd a játékosok a sorozatterhelést” – mondta Dárdai, aki szerint nagyon fontos, hogy a játékosok jó erőállapotban legyenek, ehhez pedig az kell, hogy mindenki játsszon a klubjában, mert csak így lesz meg a megfelelő kondi.

Dárdai azt üzeni a csapatnak és a közvéleménynek is, hogy

az a tűz és összetartás, ami most van, az maradjon is meg a folytatásra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik