Foci

Válogatott: az Eb után is Bernd Storck marad a kapitány

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke hétfőn sajtótájékoztatót tartott, melyen bejelentette: a szövetségi kapitány, Bernd Storck 2018 nyaráig meghosszabbította a szerződését. A kapitányi teendők mellett továbbra is ő a szövetség sportigazgatója.

Eddigi munkája alapján úgy ítéltük meg, hogy Storck úr megérdemli a bizalmat, meg akartuk adni a lehetőségét, hogy ne csupán néhány hónapra előre tervezhessen munkája során.

Ezzel a döntéssel hangsúlyozni szeretnénk, hogy az Eb-döntős szereplést inkább egy állomásnak tartjuk, a végcél a válogatott tartós sikeressége” – idézi az mlsz.hu Csányi Sándort.

Fotó: MTI
Csányi Sándor épp bejelent Fotó: MTI

“Ebben fontos szakasz lesz a vb-selejtező sorozat, amely szeptemberben kezdődik meg. Ha nyáron új kapitányt választanánk, a rövid idő alatt nem lenne lehetősége megismerni a csapatot, emellett ha jól szereplünk az Eb-n, ott állnánk egy szerződés nélküli sikeres kapitánnyal, aki esetleg más ajánlatokat is kaphat az MLSZ-é mellett. Bernd Storck az elmúlt hónapokban bátran bevetette a fiatalokat a válogatottban, ami egybevág az MLSZ stratégiai céljaival, ezzel a hosszabbítással szeretnénk biztosítani számára, hogy sportigazgatóként és szövetségi kapitányként is hosszú távú munkában gondolkodhasson.”

Storck segítőjének, Andreas Möllernek is meghosszabbították 2018-ig a megbízatását.

A szerződés anyagi részleteit Csányi Sándor nem árulta el, ugyanakkor jelezte, hogy olyan korrekt megállapodást kötöttek, amellyel mindkét fél elégedett, egyben mértéktartónak nevezte a kontraktust, amely szerinte jól szolgálja a magyar futball stratégiai érdekeit. Úgy tudjuk, ez évi szinten 1 millió eurót jelent.

Az MLSZ sportigazgatója azután vette át a válogatott irányítását, hogy Dárdai Pált visszarendelte a Hertha BSC. A románok elleni hazai 0-0-val debütált a kispadon, majd 1-1-et játszott a csapat Észak-Írországban, 2-1-re legyőzte a Feröer-szigeteket, majd kikapott 4-3-ra Görögországban. Ezután következett az Eb-pótselejtező Norvégia ellen, a mieink Oslóban 1-0-ra, a Groupama Arénában 2-1-re nyertek, így 44 év után jutottak ki ismét a kontinenstornára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik