Foci

Fájó győzelmet aratott az Arsenal az FA-kupában

Négy gól és három sérült volt a mérlege szerda este Arséne Wenger különítményének.

Hazai pályán nem tudott egyszer sem betalálni másodosztályú ellenfelének az észak-londoni együttes, amely így újrajátszásra kényszerült az FA-kupa nyolcaddöntőjében.

Nem indult fényesen a meccs az ágyúsok szempontjából, Per Mertesacker ugyanis rögtön az elején összefejelt a Hull támadójával, ami miatt még az első félidőben le kellett cserélni a német óriást. A helyét Nacho Monreal vette át a csapatban.

A találkozó első góljához egy óriási védelmi hiba is kellett, Meyler hazaadására Giroud csapott le az ötös vonalánál és a hálóba pofozta a labdát.

Negyed óra telt el a második felvonásból, amikor a kezdő tizenegy másik középső védője, az utolsó még egészséges középső védő is megsérült az Arsenalban. Őt Ramsey váltotta bő fél órával a rendes játékidő vége előtt.

Ez sem zavarta meg Arséne Wenger tanítványait, a hajrá kezdetén Walcott rajzolta rá Giroud lábára a labdát, aki ezúttal sem hibázott és megduplázta csapata előnyét.

Aztán jött az újabb sokk a francia mester számára, a csereként beálló Ramsey ugyanis szintén megsérült. Őt is le kellett vinni, így az utolsó negyed órában a fiatal Reine Adelaide is szóhoz jutott.

A 77. percben az eddig csak előkészítésben jeleskedő Walcott is eredményes volt egy kontratámadás végén.

Majd az angol csatár tíz minutummal később megszerezte második találatát és ezzel beállította a 4-0-s végeredményt.

Az Arsenal a negyeddöntőben a Watfordot látja vendégül a legjobb nyolc között.

Eredmény – FA-kupa, nyolcaddöntő, újrajátszás

Hull City-Arsenal 0-4 (0-1)
Gólszerzők: Giroud (41., 71.), Walcott (77., 88.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik