Foci

Keményen lesújtott az MLSZ a Fradira és a Vidire

A Magyar Kupa szerdai negyeddöntője után összesen tízmeccsnyi eltiltással büntették a két csapat renitens játékosait és az egyik edzőt.

Ahogy beszámoltunk róla, a Magyar Kuap negyeddöntőjének első mérkőzését ugyan elvesztette a Ferencváros (1-0), de a visszavágón egy eléggé indulatos mérkőzésen 2-1-re nyert Felcsúton, így idegenben szerzett góllal búcsúztatta a Videotont a további küzdelmektől.

A végül három kiállítással végződő találkozó a számos játékvezetői tévedés miatt teljesen kicsúszott Kassai Viktor kezéből, ezt honlapunk, de a Videoton csapatkapitánya, Juhász Roland is szóvá tette.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a játékvezetést nem minősíti, nem dolga, ellenben a tényeket, a piros lapokat elég keményen torolja. A kiállított játékosok Pátkai Máté (Videoton FC) – mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt, majd működését sportszerűtlenül kritizálta – négy, Florian Trinks (FTC) és Asmir Suljic (Videoton FC) – mindketten azért, mert amikor a labda nem volt játékban a földön fekve megrúgta ellenfelét – két Magyar Kupa országos főtábla mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Bíró Imre edző (Videoton FC), mert a mérkőzés lefújása után az öltöző folyosón a játékvezetők működésére negatív kijelentéseket tett, a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől két Magyar Kupa országos főtábla mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Videoton FC–FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Videoton FC-t, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél sportszervezet és annak egyik vezetője, valamint a játékvezető szidalmazása) 50 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Ezek után azt a némiképp álnaiv kérdést feltesszük: vajon Kassai Viktor a Magyar Kupában vagy az NB1-ben meddig nem vezet mérkőzést ?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik