Foci

Jürgen Klopp világbajnok középpályást szemelt ki magának

A német menedzser a nyári átigazolási időszakban komolyan átalakítja csapatát. Sztárjátékosokban gondolkodik.

A Liverpool teljesítménye erősen hullámzó mostanság. A bajnokságban nagycsapatokat vernek, míg a kisebbektől meglepetésre pontot, pontokat veszítenek. Nyilván ez is közrejátszik abban, hogy a vasárnap tizenegyesekkel elbukott ligakupa döntő (Manchester City-Liverpool 1-1 (0-0, 1-1, 1-1) – tizenegyesekkel: 3-1) után Jürgen Klopp a nyári átigazolási időszakra jutó keretösszeg megemeléséért lobbizott a klubot birtokló cégcsoport egyik tulajdonosánál Tom Wernernél.

Az ősszel kinevezett menedzser a játékoskeretben látja a problémáik forrását, elsősorban kapusposzton és a középpályán akarja csapatát megerősíteni. A német mester profizmusát ismerve csak topjátékosok és/vagy szupertehetségek jöhetnek szóba -írja az Indepenent.

Fotó: Europress fotóügynökség
Christian Benteke jó, jó, de nem elég jó Kloppnak Fotó: Europress fotóügynökség

Klopp elégedetlen a nyáron az Aston Villától 32,5 millió fontért (1,3 milliárd forintért) igazolt,  belga Christian Bentekével, valamint a folyamatosan sérüléssel bajlódó angol Daniel Sturridege teljesítményével. Mellettük van még két bevethető csatár a csapatban, a két éve a Lille-től elhozott Divock Origi és a tavaly rekordközeli összegért elcsábított brazil, Roberto Firmino. Előbbi még fiatal, húsz éves és ekkora terhet, minthogy a Liverpool első számú csatáraként teljesítsen még nem bír el. Utóbbi pedig inkább a támadó középpályás poszton brillírozik, csatárposzton nem érzi magát igazán otthon.

Az Express úgy értesült, hogy a gólgyártásért a következő szezontól a jelenleg Napolit erősítő Gonzalo Higúain lehet a felelős, hisz elutasította csapata szerződéshosszabbítási ajánlatát. A hírek szerint az érte zajló licitháborúba a Manchester United is beszállt. Egy biztos olcsón egyik csapat se fogja megúszni, a csatár több mint hatvanmillió fontért kelhet el.

Simon Mignolet (simon mignolet, )
Simon Mignolet egy grammal sem jobb a magyar válogatott hálóőrénél, Bogdán Ádámnál Fotó: europress

Kérdéses továbbá, hogy mi lesz a ligakupa döntő első góljánál “saras” Simon Mignolet kapussal, valamint a kispadot, vagy már néha azt se koptató, Bogdán Ádámmal. Bár a nyilatkozataiban mindig végtelenül diplomatikus a német edző, érezhető, ha tehetné azonnal leváltaná a kapusokat és újakat szerződtetne.  A legesélyesebb érkezők között van a Leverkusen első számú hálóőre, a mértékadó transfermarkt.de által 12 millió fontra taksált levekuseni Bernd Leno, valamint az FC Köln portása, a hatmillió fontra értékelt Timo Horn.

Bár bőven van embere a középpályán a Mersey-parti csapatnak, Kloppnak egy nagy kérése azért itt is akad, jelesül a világbajnok Bayern játékos, Mario Götze. A 23 éves német futballistáért mélyen a zsebébe kéne nyúlnia a Poolnak. A bajorok ötvenmillió font alatt nem fognak megválni tőle.

Az Express információja szerint a Liverpoolnak 2015-ben rekord összegű bevétele volt, 297,9 millió font. Ebből és az értékesíteni kívánt játékosokból származó bevételből minden bizonnyal jut majd Klopp álmaira bőven.

Ami biztos, a  csapatnak már két fix új érkezője lesz nyáron, a Schalkét erősítő Joel Matip és a Red Star Belgrade középpályása, Marko Grujic. És ne felejtsük el, többek közt Mario Balotelli kölcsönszerződése is lejár az AC Milannál.

Szerző: Bokor Gábor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik