Foci

13 éve nem történt hasonló az AC Milannal

Serginho (kétszer), Ambrosini, Sevcsenko, Rivaldo, Inzaghi – elég veretes névsor. Legutóbb, amikor az AC Milan a labdarúgó Olasz Kupa döntőjében járt, ők voltak a lombard csapat gólszerzői az AS Roma elleni oda-visszavágós párharc során, amit a Milan 6-3-as összesítéssel nyert meg.

Mindez még 2003-ban történt.

Azóta nem tudott bejutni a kupasorozat fináléjába a Rossoneri, így egy kínosan hosszúra nyúlt sorozat végére sikerült pontot tenni kedd este. A Milan 1-0-s előnyből várhatta a harmadosztályú Alessandria elleni visszavágót, Sinisa Mihajlovic együttese pedig semmit sem bízott a véletlenre: Menez és Romagnoli duplázott, a végén Balotelli is betalált, 5-0-ra nyert a házigazda.

Így nyert a Milan:

Remek formában vannak a milánóiak, a legutóbbi 12 mérkőzésükön nem találtak legyőzőre és 2016-ban mindössze egy meccset veszítettek el, rögtön az év első meccsét a Bologna ellen.

Az AC Milan a 13. kupadöntőjére készülhet, na meg a hatodik trófeájára. hogy ki lesz az ellenfél az szerda este derül ki, a sorozat rekordere, a tízszeres győztes, nem mellesleg címvédő Juventus 3-0-s előnyből várja az Inter elleni visszavágót.

Eredmény – Olasz Kupa-elődöntő, 2. mérkőzés

AC Milan-Alessandria (III. osztály) 5-0 (3-0)

Továbbjutott: a Milan kettős győzelemmel, 6-0-s összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik