Foci

A Real vendégeként nyert derbit az Atlético

A spanyol labdarúgó-bajnokságban 158. alkalommal találkozott egymással a Real Madrid és az Atlético Madrid, ezúttal a Santiago Bernabéu Stadionban csapott össze a két városi rivális. Az első játékrészben mind a két együttes támadólag lépett fel, ám több dolga Navas kapusnak akadt, ám ő több nagy védést is bemutatott.

A második játékrész kezdetén aztán vezetéshez jutott az Atlético: egy szépen végigvitt vendégtámadás végén Griezmann lövése akadt be.

A 66. percben ismét Navasnak kellett egy nagy védést bemutatnia, majd a Realnak is akadt két lehetősége, azok is kimaradtak. A 74. percben büntetőhöz juthatott volna a hazai együttes, a játékvezető azonban nem ítélt tizenegyest, pedig Gabi tényleg buktatta Danilót a tizenhatoson belül.

Próbálkozotak az egyenlítéssel a lefújásig Cristiano Ronaldóék, ám végül maradt a 0-1, az Atlético előnye már négy pont a városi riválissal szemben. Zinedine Zidane irányításával először kapott ki a Real Madrid, ráadásu,

ha a címvédő Barcelona vasárnap legyőzi a Sevillát, akkor blancók hátránya már  12 pont lesz a listavezető mögött.

A bajnoki örökmérleg: 85 Real-győzelem, 34 döntetlen és 39 Atlético-siker. A Matracosok az elmúlt három szezon mindegyikében nyerni tudtak a Bernabéu-stadionban, a statisztikákra szakosodott Squawka szerint ez korábban még sosem fordult elő.

Eredmény – La Liga, 26. forduló

Real Madrid – Atlético Madrid 0-1 (0-0)

Gólszerző: Griezmann (53.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik