Foci

Storck felfedezettje a lengyel bajnokságba igazolt

Mervó Bence (Array)
Mervó Bence (Array)
Bő fél éven belül ez a harmadik csapata.

Ismét csapatot vált Mervó Bence. A fiatal támadó a tavalyi U20-as labdarúgó-világbajnokság ezüstcipőse volt, elévülhetetlen szerepe volt abban, hogy a Bernd Storck irányította válogatott bejutott a nyolcaddöntőbe. A csatárnak a hírek szerint több kérője is akadt nívós bajnokságból a torna után, ő mégis az MTK-ba igazolt július utolsó napján.

A fővárosi csapatban egyetlen tétmérkőzést sem játszott, majd szeptember tizediken a svájci élvonalban szereplő Sion szerződtette az átigazolási időszak után. Ennek értelmében nem léphetett pályára a Vanczák Vilmost is foglalkoztató csapatban.

Erre a tavasszal sem sok esélye lett volna (ennek egyik jele, hogy az Európa Liga-keretbe sem nevezték), így a csakfoci.hu információi szerint fél évre kölcsönbe távozhat Mervó. A portál úgy tudja, a támadó már el is utazott orvosi vizsgálatra a lengyel bajnokságban (Ekstraklasa) szereplő Slask Wroclaw gárdájához. A transzferre azért van lehetőség, mert az átigazolási időszak Lengyelországban február 29-ig tart.

A játékos ügyeit intéző CMG menedzseriroda egyik ügyvezetője, Pataky Tibor így nyilatkozott:

Bence számára kulcsfontosságú a minél több játéklehetőség, és a Sion vezetőivel is egyeztetve arra a megállapodásra jutottunk, hogy a következő fél évben, nyárig kölcsönben máshol folytatja a játékos. Lengyelországból van komoly érdeklődés, így komoly esélye van annak, hogy Bence nyárig az Ekstraklasa egyik csapatánál szerepel majd kölcsönben.

A Slask Wroclaw a tizenhat csapatos bajnokság tizenkettedik helyén áll. Van már egy magyar játékosa, Gosztonyi András a télen igazolt oda Szombathelyről. Gosztonyi mellett Nikolics Nemanja (Legia Varsó), Gyurcsó Ádám (Pogon Szceczin), Guzmics Richárd (Wisla Krakkó), valamint a poznani duó, Lovrencsics Gergő és Kádár Tamás keresi a kenyerét Lengyelországban.

A csakfoci.hu értesülései igaznak bizonyultak, 15.30 órakor a klub hivatalos oldalán bejelentette, hogy megszerezte Mervót.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik