Foci

Hemingway szerint hatmillió forintot vett el tőlük a rosszul fújó bíró

George F Hemingway (george f. hemingway, )
George F Hemingway (george f. hemingway, )
Élesen bírálta a Budapest Honvéd tulajdonosa Andó-Szabó Sándor játékvezetőt.

Az OTP Bank Liga tavaszi idényének első mérkőzésén a Budapest Honvéd labdarúgócsapata hazai pályán 1-0-ra kikapott a Swietelsky Haladás együttesétől. Az nb1.hu oldalon vezetett blogjában a kispestiek tulajdonosa, George F. Hemingway súlyosan kritizálta a mérkőzést vezető Andó-Szabó Sándor játékvezetőt.

Hemingway szerint a szombathelyi játékosok hátulról, durván, alattomosan rugdosták a Honvéd focistáit, akik közül a csatárok közepesen súlyos sérülést szenvedtek. A tulajdonos hozzátette, ezért a teljesítményért nem a vendégek futballistáit, hanem a bírót illeti felelősség, aki partner volt ebben a magatartásban.

Andó-Szabó Sándoron is asszisztensein egy meg nem adott tizenegyest, illetve két szabályosnak vélt Honvéd-gólt kért számon Hemingway. Szerinte az első meg nem adott gólnál tévesen ítéltek lest, majd a 92. percben nem látták, hogy a labda áthaladt a gólvonalon.

A tulajdonos hat pontban leírta, hogy még mit vett el tőlük a játékvezető. Azt is leírta, hogy a sporik ellen is hasonló szankciókat kellene alkalmazni, mint a labdarúgók és a klubok ellen.

Mit is vétett a Budapest Honvéd ellen a mérkőzés játékvezetője és egyik alapvonal-asszisztense? 1. Elvett klubunktól 6 millió forintot, ami a győzelemért járt volna. 2. Elvette a játékosoktól a győzelem után járó prémiumot. 3. Elvett a csapattól 3 fontos pontot, ami elindíthatta volna klubunkat a tabella felső részébe. 4. Tevékenységével Kispesten lejáratta, már nem először, a magyar játékvezetőket (hasonló incidens történt a Vasas elleni mérkőzésen egy másik játékvezetővel). 5. Tovább rombolja a magyar játékvezetés tekintélyét, különös kárt okozva azoknak a játékvezetőknek, akik hét hét után becsülettel vezetik a mérkőzéseket. 6. Tevékenységével sérülést okozott két játékosunknak, és felháborította a nézőközönséget irracionális döntéseivel. S mindezt 90 perc alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik