Foci

Dzsudzsák török sztárcsapathoz igazolhat a nyáron

A szélső legfőbb célja, hogy a válogatottal minél jobban szerepeljen az Európa-bajnokságon.

A török labdarúgó-bajnokságban szereplő Bursaspor magyar válogatott szélsője, Dzsudzsák Balázs a legutóbbi két bajnoki mérkőzésen csak hét percet töltött a pályán, így azonnal felröppentek a távozásáról szóló hírek. A bursai média már kész tényként közölte, hogy a futballista még februárban Kínába igazol. Később maga a játékos is megszólalt, aki megnyugtatott mindenkit, marad jelenlegi csapatánál.

A Sport TV Mai helyzet című műsorának csütörtöki adásában Vörösbaranyi József, Mehmet Basaran és Esterházy Márton beszélt a labdarúgóról. Dzsudzsák menedzsere, Vörösbaranyi megerősítette játékosa nyilatkozatát és kijelentette, hogy maradnak Törökországban – írja az NSO.

A Magyarországon élő török újságíró, Mehmet Basaran szerint csak a helyi sajtóban cikkeztek a futballista eladásáról, amelynek az volt a célja, hogy botrány legyen és a Bursaspor-szurkolók olvassák a honlapjukat. Másik török lapban egyáltalán nem írtak negatívumot a válogatott csapatkapitányáról.

Az újságíró pozitív Dzsudzsák jövőjével kapcsolatban, szerinte a három török sztárcsapat valamelyikéhez is igazolhat.

Nekem az a véleményem, minden rendben van Dzsudzsákkal, és biztos vagyok benne, hogy ott folytatja, sőt számomra az sem lenne meglepetés, ha jövőre valamelyik nagyobb csapatban, a Besiktasban, a Fenerbahcéban vagy a Galatasarayban játszana.

A kínai vonalról Esterházy beszélt, aki kiemelte, hogy a korábbi PSV-kedvenc pozíciója abszolút stabil a Bursaspornál. Azon viszont nem lepődne meg, ha február 26-ig, a kínai átigazolási időszak végéig, érkezne onnan ajánlat. Viszont kiemelte, átigazolása egyelőre nem aktuális.

Menedzsere szerint nem Dzsudzsák az egyetlen, akinek beilleszkedési problémái vannak Törökországban. Célja viszont változatlan, minél jobban akar szerepelni a válogatottal az Európa-bajnokságon.

Régebben is tudni lehetett, hogy Törökországban lévő sztárjátékosoknak is voltak beilleszkedési problémáik. Mi bízunk benne, hogy a Balázs minél előbb felveszi a versenyt. Egyetlen fontos dolog van, hogy visszakerüljön a csapatba, és játsszon. Érzi azt, hogy ezt a lépcsőfokot meg fogja tudni ugrani, mert jön az Eb, és fontos neki, hogy jól játsszon, és az Eb-n is jól szerepeljen a magyar válogatott.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik