Foci

Már 1957-ben is lőttek olyan trükkös tizenegyest, mint Messiék

Johan Cruyffék kettőt is passzoltak, de Pires és Henry nagyon elbénázta.

Az FC Barcelona labdarúgócsapata vasárnap este 6-1-re kiütötte a Celta Vigo gárdáját a spanyol labdarúgó-bajnokságban. A találkozó negyedik találata azóta is beszédtémát szolgáltat. Lionel Messi állt a labda mögé a büntetőnél, majd lepasszolta Luis Suáreznek, aki a kapuba passzolt.

Apró szépséghiba, hogy a találat szabálytalan volt, ugyanis az uruguayi csatár a tizenhatos előtt található félkörön belül tartózkodott a labda elrúgásának pillanatában.

Érdekesség, hogy már 1957-ben is próbálkoztak ilyen trükkös büntetővel, méghozzá egy Belgium – Izland válogatott mérkőzésen. Akkor a tizenegyest elvégző játékos szintén passzolt, társa kísérlete elakadt a kapusban, de utána a lecsorgót belőtték.

Talán a leghíresebb ily módon elvégzett büntető Johann Cruyffék nevéhez fűződik. A korábbi kiváló holland labdarúgó 1982-ben, egy Ajax – Helmond bajnokin adta el a trükköt. Nekik két passz is belefért.

Volt, hogy nevetség tárgyát képezte két labdarúgó, aki ezzel a csellel próbálkozott. Az Arsenal – Manchester City bajnokin Robert Pires akarta legurítani a lasztit Thierry Henry-nak, de nem jártak sikerrel. A játékvezető lefújta és szabadrúgást ítélt kifelé.

Olvasói sztorik