Foci

Németh Krisztián a pénz miatt távozott a Kansastől

A csatár több pénzt akart keresni, amelyet a klub nem tudott megadni.

Szombat reggel robbant a bomba, miszerint az MLS-ben érdekelt Sporting Kansas City csapatától a katari al-Garafa együtteséhez igazol a válogatott támadó, Németh Krisztián. A váltást sokan nem értették, vajon miért igazolt el egy remek szezon után a csatár egy gyengébb színvonalú bajnokságba.

Németh hétfőn egy terjedelmes Facebook-bejegyzésben törte meg a csendet, ahol leírta, a klub nem úgy gondolkozott a jövőjéről, ahogy azt remélte. Az Európa-bajnokságra készülő támadó a katari kereste harmadáért is maradt volna a Kansasnél, erre viszont nem volt lehetősége.

Az üggyel kapcsolatban megszólalt az SKC vezetőedzője, Peter Vermes is:

Annyit elárulok, rendkívül nagylelkű ajánlatot tettünk, főleg úgy, hogy egy olyan labdarúgóról beszélünk, aki mindössze egy éve volt nálunk. Németh egyértelműen több pénzt akart, mi sajnos ezt nem tudtuk megadni. Ezek után, amint befutott egy ajánlat, tárgyalásba kezdtünk, és meg is egyeztünk. Hozzáteszem, a játékos kívánsága is az volt, hogy jussunk megegyezésre.

Vermes szerint Németh és menedzsere azt kérte, ha jobb feltételeket kínáló ajánlat fut be – ami előnyös a klubnak is – akkor engedjék el. A korábban Győrben is futballozó tréner szerint a Facebookon közzétett posztot nem csak Németh Krisztián írta:

Nem veszem be, hogy ő írta azt az üzenetet, szerintem az ügynökei munkája is volt ez. A velünk folytatott tárgyalásokban is nagy szerepe volt a képviselőinek, és úgy érezték, nem megfelelő az a pénz, amit ajánlottunk a támadónak. Nem igazán tudok más okot mondani arra, miért nincs már velünk Németh Krisztián, az egész a pénzről szólt.

(Nemzeti Sport)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik