Foci

A Fáraó sarokkal talált be, idén először nyert a Roma

Megszületett a régi-új mester, Luciano Spalletti első győzelme is.

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 22. fordulójának szombat esti mérkőzésén megszületett az AS Roma régi-új mesterének, Luciano Spallettinek az első győzelme. A Farkasok a Frosinone csapatát fogadták, és kerültek már a 18. percben előnybe.

A belga Radja Nainggolan a földön fekve lőtt a vendégek kapujába, a középre tartó próbálkozást nem tudta hatástalanítani a kapus (1-0). Sokáig nem örülhettek a hazaik, egy indítást Daniel Ciofani tartott meg szépen, majd a kapus lábai között a hálóba lőtt (1-1).

A Roma végig aktívabban játszott, a mezőnyfölénye a második félidő harmadik percében érett ismét góllá. Az AC Milan együttesétől a napokban kölcsönvett Stephan El Shaarawy egy bal oldali beadás után sarokkal helyezte a labdát a rövid alsóba (2-1). A Fáraó becenévre hallgató csatár az őszi szezont a francia AS Monaco gárdájánál töltötte, ott egyszer sem volt eredményes.

A találkozó a 84. percben dőlt el végleg, akkor a csereként beálló Francesco Totti hozta helyzetbe Miralem Pjanicot, a bosnyák pedig kilőtte a hosszú alsót (3-1). A Roma december 20. után nyert ismét a bajnokságban, és őrzi ötödik helyét a tabellán.

A szombati nap másik két mérkőzésén döntetlen született. Balogh Norbert a kispadról nézte végig, ahogy a Palermo ikszel a Carpi otthonában. Bergamóban sem bírtak egymással a felek, ott egy gyors gólváltás után alakult ki a döntetlen.

Eredmény – Serie A, 22. forduló

AS Roma – Frosinone 3-1 (1-1)
Gólszerző: Nainggolan (18.), El Shaarawy (48.), Pjanic (84.) illetve Ciofani (24.)
Carpi – Palermo 1-1 (0-1)
Gólszerző: Mancosu (74. – büntetőből) illetve Gilardino (24.)
Atalanta – Sassuolo 1-1 (1-1)
Gólszerző: Denis (32.) illetve Berardi (27.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik