Foci

A Barcelona legyűrte a kettős emberhátrányban futballozó Atléticót

Három pontra nőtt a katalánok előnye, de Messiék egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Rangadót rendeztek a spanyol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában, az FC Barcelona otthonába az Atlético Madrid látogatott. A két csapat egyaránt 48 ponttal állt a mérkőzés előtt, amelyet a Matracosok kezdtek jobban. Saul Niguez tekerését Claudio Bravo tolta ki a jobb felsőből a második percben.

Nyolc perccel később már vezetett a mérkőzést letámadással kezdő Atlético. A középre tett labdát az üresen hagyott Koke kapásból lőtte a jobb alsóba (0-1).

A huszadik perc magasságában átvette a játék irányítását a hazai csapat. A 30. percben Jordi Alba elfektette védőjét, a begurított labdát pedig Lionel Messi továbbította a rövid alsóba (1-1).

Már a szünet előtt vezetett a Barcelona. Dani Alves a félpályáról indította Luis Suárezt, aki megverte az első gólnál is hibázó José Gimenezt, majd Jan Oblak lábai között a hálóba lőtt (2-1).

Az első játékrész utolsó előtti percében tíz emberre fogyatkozott az Atlético. A felezővonalnál Filipe Luis letalpalta Messit, azonnal villant a piros. A fordulás után majdnem egyenlített a Simeone-csapat, Antoine Griezmann repült be egy beadásra, Bravóban hatalmas mázlival elakadt a labda.

A 65. percben jött a második piros. Diego Godin aprította honfitársát, megkapta a második sárga lapját, így ő is mehetett zuhanyozni. A hátralévő időben már nem sok minden történt. A Barcelona előnye így három pontra nőtt, de a katalánok egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Eredmény – La Liga, 22. forduló

FC Barcelona – Atlético Madrid 2-1 (2-1)
Gólszerző: Messi (30.), Suárez (38.) illetve Koke (10.)
Kiállítva: Filipe Luis (44.), Godin (65.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik