Foci

Komoly veszteséget termel a győri ETO Park

Ami biztos, valakinek ezt folyamatosan finanszíroznia kell.

Alapvetően nem volt annak idején hülye elképzelés Tarsoly Csabától az ETO Park. Olyan beruházást tervezett, ahol a Magyarországon veszteségre ítélt labdarúgás költségvetési hiányát többek közt a stadion mellett épített pláza és szálloda nyereségével finanszírozza, hozza egyensúlyba.

A terv, legalábbis papíron, a nagyközönség felé ez volt és fel is épült minden, annak rendje és módja szerint. A Questor-csőd óta már azt is tudjuk hogyan, miből.

A Figyelő csütörtöki számában arról olvashatunk, vajon mekkora summába kerül a parlagon hagyott létesítményhalmaz a városnak, illetve az államnak.

A lap szerint a stadion felépítéséhez Tarsoly összesen 17 milliárd forint bankhitelt kapott az államtól és a kintlévőségből és a kamataiból aligha lát viszont néhány milliárdnál többet az állam. A hotelt és a plázát talán lehet értékesíteni, a stadiont azonban aligha, piaci alapú vevőnek se híre, se hamva.

A még mindig működő ETO Futball és Futsal Kft. gazdálkodása is veszteséges. 2015-ben a 461 millió forintos bevétel 96 százalékát a Társasági Adóból remélte a klub, ellenben a kiadásaik 631 millióra rúgnak.

Megjegyezzük, az elgondolkodtató, hogy a cég MLSZ-hez leadott sportfejlesztési programjában összes hárommillió forint szerepel, mint saját bevétel (tagdíj és jegybevétel). Már csak azért is, mert a futball- és futsallklub utánpótlásában nagyjából 300 sportolót tartanak számon, akik ezek szerint havi szinten, fejenként kevesebb mint 1000 forint tagdíjat fizetnek, és akkor a jegybevételt nem is számoltuk…

Ami biztos, valakinek a veszteséget folyamatosan finanszíroznia kell.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik