Foci

Sikerrel hangolt a kontinenstornára a futsalválogatott

Péntek után szombaton is nyert a nemzeti csapat Libanon ellen.

A februári, belgrádi Európa-bajnokságra készülő magyar futsalválogatott 4-2-re legyőzte Libanon csapatát a Dunaújvárosban rendezett szombati barátságos mérkőzésen.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Dróth Zoltán találatával a magyarok szereztek vezetést a nyolcadik percben, majd a vendégcsapat egyenlítését követően Gál István volt eredményes a szünet előtt. A második félidőben Harnisch Ákos és Trencsényi János talált be hazai részről.

A két csapat pénteken is megmérkőzött egymással Dunaújvárosban, akkor 4-1-es magyar siker született.

Sito Rivera szövetségi kapitány így értékelt a találkozó után:

Jól kezdtük a mérkőzést, tiszta ziccereink voltak, de a helyzetkihasználásunkba több hiba csúszott. Láttam pozitívumokat, például Tihanyi Csaba remekül védett, a pontrúgásaink veszélyesek voltak, és összességében mindenki hozzáállása megfelelő volt. A következő állomás már az Eb, ahol a spanyolok ellen a tisztes helytállás, az ukránok ellen pedig győzelem a célunk.

A nemzeti együttes a belgrádi Európa-bajnokság a B-jelű hármasba került. A spanyolokkal kezdünk (február 2., 21.00), majd ukránokkal csatázunk (február 4., 21.00) vélhetően a továbbjutásért. A csoportból az első két helyezett jut tovább.

Eredmény – Futsal, felkészülési mérkőzés

Magyarország-Libanon 4-2 (2-1)
Gólszerzők: 
Dróth, Gál I., Harnisch, Trencsényi illetve Ahmad Khair El Dine, Ali Tneich

Ajánlott videó

Olvasói sztorik