Foci

A 95. percben nyerte meg a kilencgólos thrillert a Liverpool

A Norwich City már két góllal is vezetett, valamint a ráadás második percében egyenlített. Mégsem szerzett pontot.

Minden bizonnyal a szezon meccsével kezdődött az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 23. fordulója. Szombat kora délután a Manchester United elleni bajnoki rangadót elveszítő Liverpool utazott a kiesés elől menekülő Norwich City otthonába.

A találkozó első gólját a vendégek szerezték, Roberto Firmino lövése a kapufáról pattant be a 19. percben. Sokáig nem örülhetett a vezetésnek Jürgen Klopp, Dieumerci Mbokani gyönyörű góllal egalizált a 29. percben. A kongói csatár sarokkal vette be Simon Mignolet kapuját méghozzá úgy, hogy háttal állt a kapunak, a labda pedig az egyik védő lába között ment el.

A Norwich még a szünet előtt fordított, Steven Naismith góljával. A fordulás után Wes Hoolahan büntetőjével már kettővel ment a hazai együttes. A Pool nem zuhant össze, Jordan Henderson egy perccel később betalált, majd Firmino egyenlített a 63. percben.

James Milner találatával már 3-4 állt az eredményjelzőn, majd Sebastian Bassong a ráadás második percében 4-4-re módosította az állást. Itt viszont még nem volt vége a meccsnek, Adam Lallana a 95. percben megnyerte a mérkőzést a vendégeknek.

Győzelmével a Liverpool ideiglenesen feljött a hetedik helyre, míg a Norwich 16., de akár visszacsúszhat kieső helyre is. A vendégeknél Bogdán Ádám nem került be a meccskeretbe.

Eredmény – Premier League, 23. forduló

Norwich City – Liverpool 4-5 (2-1)
Gólszerző: Mbokani (29.), Naismith (41.), Hoolahan 54. – büntetőből), Bassong (90+2.) illetve Firmino (19., 63.), Henderson (55.), Milner (75.), Lallana (90+5.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik