Foci

Az U17-es Eb-győztes, Fair Play-díjas német aláírt a Fradihoz

A német másodosztályú Greuther Fürth csapatától érkezik.
Kapcsolódó cikkek

Florian Trinks személyében 23 éves német támadó középpályással erősített az OTP Bank Ligát toronymagasan vezető Ferencváros. A klub hivatalos honlapján jelentette be, a német másodosztályú Greuther Fürth csapatától érkező futballista aláírta a szerződését, majd csatlakozott is a Belekben edzőtáborozó együtteshez.

Trinks lehetséges érkezéséről már a hét közepén beszámoltunk, a kontraktust végül csütörtökön köttetett meg. A játékos a jól csengő Gera városában kezdett el focizni, majd tizenhárom éves korában a Werder Bremen utánpótlásához került.

2009-ben tagja volt az U17-es Európa-bajnoki címet nyerő német válogatottnak. A fináléban csereként állt be, majd a hosszabbításban lőtt hatalmas szabadrúgásgóljával nyerőembernek bizonyult.

A Bundesligában 2011-ben, a Bayern München ellen mutatkozott be. Két évvel később már a második vonalban szereplő Fürth alapembere volt. A Sandhausen ellen sportszerűségből is jelesre vizsgázott. Történt ugyanis, hogy Trinks kezéről pattant a hálóba a labda, a bíró pedig megadta a gólt. A középpályás azonnal jelezte, hogy a szabálytalan volt a találat. A mérkőzés után fair play-érmét kapott a Német Olimpiai Bizottságtól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik