Foci

Bogdán padozott, a Liverpool hengerelt

Január 8-án a Liverpool nagy meglepetésre csak 2-2-es döntetlent játszott a negyedosztályú Exeterrel a labdarúgó FA-kupa harmadik fordulójában. A találkozó ráadásul Bogdán Ádám bakija maradt emlékezetes, a magyar kapus szögletből kapott gólt, ami után kapott hideget-meleg, sokak szerint kijátszotta magát a csapatból.

A szerdai visszajátszásra Bogdán is nevezték, de csak a kispadra.  Mignolet kezdett a hazaiaknál, a belga hálóőrnek pedig nem sok dolga akadt. Merthogy Jürgen Klopp együttese az esélyeknek megfelelően a kapujához szegezte a riválist, és már a 10. percben vezetést szerzett, egy szép akció végén Allen helyezett a hálóba.

Ojo gólja volt talán a legszebb a három közül:

Nagy fölényben játszott a Liverpool, Ibe pedig meg is duplázhatta volna a hazai előnyt, ám lövése a keresztlécről a gólvonalra pattant. A visszajátszások alapján a labda még épp csípte a gólvonalat. A 75. percben aztán végleg eldöntötte a meccset a Pool, Ojo lövésénél esélye sem volt az Exeter kapusának. A pontot az i-re Teixeira tette fel, 3-0-ra nyert a Liverpool és készülhet a West Ham United ellen.

A Tottenham is kiharcolta szerdán a továbbjutást, a Spurs a bajnokságban kitűnően szereplő Leicester City vendégeként nyert 2-0-ra.

Eredmények – FA-kupa, 3. forduló (a 32 közé jutásért)

Liverpool-Exeter (IV.) 3-0 (1-0)
Leicester City-Tottenham Hotspur 0-2 (0-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik