Foci

Rooney történelmi gólja győzelmet ért a Manchesternek Liverpoolban

A Liverpool labdarúgócsapatára nézve nem volt túl hízelgő az elmúlt nyolc Manchester United elleni mérkőzés mérlege, a Vörösök ugyanis hatszor is kikaptak riválisuktól az említett időszakban és mindössze kétszer nyertek.

Ezúttal a Pool dominált az első félidőben, ám a Vörös ördögök nagy nehezen átvészelték ezt az időszakot. A második játékrészben is a hazaiak voltak a veszélyesebbek, De Geának két nagy bravúrt is be kellett mutatnia.

Elérkezett aztán a 78. perc és jött Wayne Rooney, aki egy kipattanó labdát bombázott a liverpooli kapuba – meg kell dicsérni Fellainit is, aki nagyot küzdött azért, hogy a szöglet után el tudja fejelni a labdát és nem is járt messze a góltól, a keresztlécet találta el. A Pool erejéből már nem futotta az egyenlítésre, 1-0-ra nyert idegenben a Manchester United úgy, hogy mindössze egyszer találták el a kaput a vendégek.

Rooney győztes gólja:

Rooney pedig történelmet írt: ez volt a 176. bajnoki gólja manchesteri színekben, korábban egy játékosnak sem sikerült ugyanannál a klubnál ennyi találatot összehoznia a Premier League-érában.

Eredmény – Premier League, 22. forduló

Liverpool – Manchester United 0-1 (0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik