Foci

Örömünnep Barcelonában: földbe döngölték a Bilbaót

A meccs előtt Messit ünnepelték, utána pedig a triplázó Suárezt. A szinte az egész meccset emberelőnyben lejátszó Barcelona 6-0-ra nyert.

Az Athletic Bilbao elleni meccs előtt ünnep volt Barcelonában, Lionel Messi ugyanis ezen az estén mutatta meg a közönségnek az ötödik Aranylabdáját, a drukkerek pedig egy hatalmas transzparenssel köszöntötték kedvencüket. A Barca ezután a teljesítményével is elkényeztette a drukkereket.

Pedig a Bilbao nagyon korán vezetést szerezhetett volna, ám kimaradt egy ziccer, majd a védők voltak tanácstalanok, Iraizoz kapus pedig már csak szabálytalanul tudta megállítani Suárezt. Kapott is egy piros lapot, Messi pedig be is varrta a büntetőt. Sőt, Neymar révén még a szünet előtt megduplázta előnyét a Barca.

Nagy meglepetés volt, hogy a második félidőnek Messi nélkül vágott neki a Barcelona, Turan váltotta, az argentin állítólag fájdalmat érzett a térdében. Így sem lassítottak a katalánok, Neymar passzából Suárez volt eredményes. A végére aztán kiütés lett belőle, a folytatásban Rakitic, majd két újabb alkalommal Suárez talált be, 6-0-ra nyert a Barcelona, az uruguayi támadó triplával zárt.

Suárez harmadik, a Barca hatodik gólja:

Eredmény – La Liga, 20. forduló

Barcelona – Athletic Bilbao 6-0 (2-0)

Gólszerzők: Messi (7. – 11-esből), Neymar (31.), Suárez (47., 69., 82.), Rakitic (62.)

Piros lap: Iraizoz (4.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik