Foci

Zinedine Zidane debütál a Real kispadján

Hazai pályán mutatkozik be a francia mester.

Hazai környezetben, a Santiago Bernabeu Stadionban a Deportivo La Coruna ellen debütál szombat este Zinedine Zidane a Real Madrid labdarúgócsapatának kispadján.

A világ- és Európa-bajnok, aranylabdás francia sztár, aki a királyi gárdával szinte mindent megnyert játékosként, hétfőn váltotta a menesztett spanyol Rafael Benítezt. Zidane első sajtótájékoztatóján azt ígérte, támadó- és látványos futballal igyekszik kiszolgálni a szurkolókat.

Ugyanakkor várhatóan nem lesz könnyű dolga a Primera División 19. fordulójában a tabellán jelenleg harmadik helyezett Realnak, mivel a La Coruna a mezőnyben egyedüliként még csak egyszer kapott ki vendégként. Háromszor győzött, öt alkalommal pedig döntetlent ért el.

A címvédő Barcelona a legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg, így visszacsúszott a második helyre. Igaz, a vesztett pontok tekintetében még mindig a legjobb, két pont a hátránya az éllovas Atlético Madriddal szemben úgy, hogy a klubvilágbajnokság miatt egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A katalánokra most “kötelező” feladat vár, ugyanis a Granadát látják vendégül. Intő jel lehet ugyanakkor a számukra, hogy a 17. helyen álló riválisuk legutóbb hazai pályán legyőzte a Sevillát.

A forduló zárómérkőzésén az ötödik pozíciót elfoglaló Celta Vigo fogadja az Atlético Madridot.

Primera Divisón, 19. forduló

szombat:
FC Barcelona-Granada 16.00
Getafe-Real Betis 18.15
Sevilla-Athletic Bilbao 18.15
Real Madrid-Deportivo La Coruna 20.30
Levante-Rayo Vallecano 22.05

vasárnap:
Villarreal-Sporting Gijón 12.00
Real Sociedad-Valencia 16.00
Eibar-Espanyol 18.15
Las Palmas-Málaga 18.15
Celta Vigo-Atlético Madrid 20.30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik