Foci

A szurkolók döntöttek: ez az év álomcsapata

A Barcelona és a Real Madrid kis túlzással kisajátította magának a helyeket. A Premier League-re nézve igen ciki a lista.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) korábban közzétett egy 40 nevet tartalmazó listát, a szurkolók pedig erről választhatták ki, szerintük kinek van ott a helye az Év csapatában. Szerencsére nem fogták vissza magukat a drukkerek, több mint 7 millió 200 ezer voks érkezett, ezek alapján állt össze az álomtizenegy.

A legtöbb játékos, szám szerint öt az FC Barcelonából került be az év csapatába.

Ez persze nem meglepő, a katalán sztárcsapat 2015-ben öt trófeát nyert: a bajnoki cím, a Király Kupa, a Bajnokok Ligája és az európai Szuperkupa mellett a klubvilágbajnokságot is megnyerték a gránátvörös-kékek. Egyedül a spanyol Szuperkupa nem került be a vitrinbe, ott az Athletic Bilbao jobbnak bizonyult.

A Real Madrid három, a Bayern München két, míg a BL-döntős, olasz bajnok és kupagyőztes Juventus egy labdarúgót delegált az álomcsapatba. Ebből is kiderül, hogy a Premier League-re nézve kissé ciki a lista, mivel Angliából senki sem került be.

Talán nem meglepő az sem, hogy legtöbb szavazatot az Aranylabda-várományos Lionel Messi kapta (a második legtöbbet David Alaba). Cristiano Ronaldónak sincs oka a búslakodásra, ő ugyanis rekordot döntött: sorozatban tizedszer került be a csapatba.

Az év csapata az UEFA-nál a szurkolók szavazatai alapján

Manuel Neuer (német, Bayern München) – Dani Alves (brazil, FC Barcelona), Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid), Gerard Piqué (spanyol, FC Barcelona), David Alaba (osztrák, FC Bayern München) – Andrés Iniesta (spanyol, FC Barcelona), Paul Pogba (francia, Juventus), James Rodríguez (kolumbiai, Real Madrid) – Lionel Messi (argentin, FC Barcelona), Neymar (brazil, FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik