Foci

Lendületbe jött a Tottenham, őrült meccs Liverpoolban

Ahogy azt a Premier League-től megszokhattuk, ezúttal is izgalmasak voltak a hajrák.

A Tottenham Hotspur kellemetlen vendégnek számít. A londoni focicsapat a szezonban nyolc idegenbeli fellépése során csak egyszer kapott ki, a Manchester Unitedtől még az első fordulóban, azóta három győzelem és négy döntetlen a mérlege. Hétfőn ráadásul annál a Watfordnál vendégeskedett a Spurs, amelytől minden sorozatot figyelembe véve 1994 óta nem szenvedett vereséget.

Lamela révén viszonylag korán sikerült is vezetést szereznie a Tottenhamnek, azonban a szünet előtt Ighalo kiharcolta a Watford egyenlítő találatát. A második játékrészben a hazaiak keménykedni kezdtek, ennek egy piros lap (Ake, 63. perc) és négy sárga lett az eredménye.

Már-már úgy tűnt, hogy a Tottenham nem tud élni az emberelőnnyel, ám a hajrában Son megszerezte a győztes gólt. Spurs zsinórban három nyert mérkőzésnél jár, ráadásul a közvetlen rivális Crystal Palace csak 0-0-át játszottak a Swansea-val.

A Tottenham győztes találata:

A délután legtöbb gólja Liverpoolban, az Everton otthonában esett. A vendég Stoke kétszer szerzett vezetést, a házigazda azonban mindkétszer egyenlített, a 71. percben pedig már vezetett. Mégis pont nélkül maradt az Everton, Joselu egyenlítő találata után Arnautovic büntetőből eldöntötte a meccset.

A Szalai Ádám helyzetét figyelő Aston Villa kikapott a Norwichtől.

Eredmények – Premier League, 19. forduló

Crystal Palace – Swansea 0-0

Everton – Stoke City 3-4 (1-2)

Watford – Tottenham 1-2 (1-1)

Norwich – Aston Villa 2-0 (1-0)

West Bromwich Albion – Newcastle United 1-0 (0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik