Foci

Drogba érdekes szerepkörben lehet a Chelsea megmentője

Élő szerződése ellenére távozhat a Montreal Impact csapatának elefántcsontparti labdarúgója, Didier Drogba, és

helyet kaphat a londoni Chelsea szakmai stábjában.

Az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő kanadai együttes vezetése az interneten jelentette be, hogy megbeszéléseket folytat az afrikai játékos korábbi klubjával. A brit sportsajtó december eleji beszámolója szerint a Chelsea milliárdos orosz tulajdonosa, Roman Abramovics felajánlotta a 37 éves Drogbának, hogy csatlakozzon az angol bajnoki címvédő szakmai irányítóihoz.

Kapcsolatban vagyunk Drogbával és a Chelsea-vel is. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy jövőre is nálunk játsszon, de megértjük a ragaszkodását egykori klubjához, illetve a szándékát, hogy a segítségükre legyen

– írta rövid közleményében a Montreal Impact, amelyhez a jövő év végéig köti szerződés a 104-szeres válogatott támadót.

Drogba először 2004 és 2012 között futballozott a londoni Kékeknél, majd tavaly egy szezon erejéig visszatért hozzájuk. Júliusban igazolt az Impacthez, amelynek színeiben 14 meccsen 12 gólt szerzett.

Az elefántcsontparti csatár az új vezetőedző, Guus Hiddink társaságában a lelátóról nézte a Chelsea legutóbbi bajnoki meccsét.

“Öt-hat évvel ezelőtt már dolgoztam vele, és nagyon örültem, hogy ilyen profi játékosom van. Nem tudom, pillanatnyilag hogy állnak a tárgyalások, de az biztos, hogy az ilyen emblematikus labdarúgók sokat tudnak tenni a klubért” – vélekedett a Chelsea kispadjára 2009 után visszatérő holland szakvezető, aki a szombati, Watford elleni meccsen ül ismét a londoniak kispadján.

A minden idők legjobb Chelsea-játékosának választott Drogba a Kékekkel négy-négy bajnoki címet és FA Kupa-diadalt ünnepelhetett, 2012-ben pedig megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik