Foci

Semmi keresnivalója Dárdai Herthájának a dobogón

A középmezőnyben elfoglalt hely lenne a reális.

Mielőtt még mindenki elküldene melegebb éghajlatra, valamint anyukám erős csuklásban törne ki, szeretném leszögezni, hogy a mértékadó transfermarkt.de adataira hagyatkozom. A népszerű német portál a napokban közölt egy érdekes kimutatást a Facebook-oldalán.

Ebből kiderül, hogy a csapatok kereteinek összértékét figyelembe véve a Hertha BSC csapatának csak a Bundesliga tizedik helyén kellene állnia. Ezen lista alapján nem meglepő, hogy a Bayern München vezeti a ligát a Borussia Dortmund előtt.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Viszont Dárdai Pál munkáját minősíti, hogy a dobogó legalsó fokáról várhatja a januári folytatást a fővárosi együttes. A Hertha kerete 63 millió eurót ér, a “kiscsapatok” közül a Hoffenheim, a Frankfurt és a Stuttgart is erősebb álománnyal rendelkezik. Ehhez képest a Hoffenheim az utolsó, az Eintracht 14., míg a svábok a 15. helyen állnak a Bundesligában.

Hiába rendelkezik nagyszerű futballistákkal a Leverkusen, a Gladbach, a Wolfsburg és Schalke jelenleg nem tudják felvenni a versenyt a berliniekkel.

Amennyiben a Hertha nagyon nem rontja el a tavaszt legrosszabb esetben az Európa Ligás helyet elérik. Viszont jelenleg Bajnokok Ligája pozícióban állnak, a negyedik Gyógyszergyáriakat is öt ponttal előzik meg. És akkor még ott van a Német Kupa, ahol a legjobb nyolc között a második ligás Heidenheim lesz Dárdaiék ellenfele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik