Foci

Bursaspor: Dzsudzsák Balázs egy nagy nulla

Nem nyilatkoznak hízelgően a magyar labdarúgó-válogatott kapitányának teljesítményéről Törökországban.

Dzsudzsák Balázs három gólt és négy gólpasszt jegyez eddig a török Süper Ligben. Mindezt 15 forduló és 1303 játékperc alatt érte el. Megítélésünk szerint ez a teljesítmény gyengének nem nevezhető, igaz az sem állítható, hogy a szélső hátán vinné a csapatát.

Dzsudzsákot a hétvégi fordulóban kiállították a Konyaspor elleni vesztes (1-0) mérkőzés 72. percében. Jogosan. Tök fölöslegesen utánarúgott ellenfelének. Úgy látszik, ezzel végképp elpattant valami az őt övező sztárkultuszban, mert amit most kap, azt nem köszöni meg.

A bursasporum.com hétfői cikkében arról számolt be, hogy a Bursaspor szurkolói eléggé elégedetlenek nyári sztárigazolásuk eddigi teljesítményével.

A magyar labdarúgó-válogatott kapitánya a cikk szerint garantált 1,7 millió eurós fizetést és mérkőzésenként 10 ezer euró bónuszt vehet fel. Szerintük ennek a fenti ellenértéke több, mint kevés. A lap konkrétan úgy fogalmaz: Dzsudzsák hozzáadott értéke a csapat teljesítményéhez egy nagy nulla.

A Bursaspor az elmúlt hat fordulóban hat vereséget szenvedett. Tizenöt ponttal a tizennegyedik helyen áll a török bajnokságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik