Foci

Őrült meccset játszott a Real, nagyon megverték a Rayót

Legutóbb 1960-ban szerzett tíz gólt bajnoki mérkőzésen a királyi gárda.

A spanyol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában a Real Madrid a Rayo Vallecano együttesét fogadta hazai környezetben. A kilátogató nézők tizenkét perc alatt három gólt láthattak, de nem olyan elosztásban, ahogyan azt ők eltervezték.

Danilo korai gólja után még fordított a Rayo, de a 14. perc sorsdöntőnek bizonyult. Ekkor Tito jutott a kiállítás sorsára. Gareth Bale tíz perc múlva egyenlített, majd a vendégek részéről Raul Baena is mehetett zuhanyozni, a szabálytalansága miatt megítélt büntetőt pedig Cristiano Ronaldo váltotta gólra.

Ezután beindul a Real-henger, a második félidőben a portugál lőtt még egyet, Bale mesternégyesig, Karim Benzema pedig tripláig jutott. A madridiak történetük során negyedszer szerzett legalább tíz gólt egy mérkőzésen, bajnokin legutóbb 1960-ban az Elche ellen (11–2).

Rafa Benítez együttese harmadik a tabellán, hátránya két pont a Barcelona mögött, de a katalánok a klubvilágbajnokság miatt később játssza le a mérkőzésüket.

Eredmény – La Liga, 16. forduló

Real Madrid – Rayo Vallecano 10-2 (4-2)
Gólszerző: Danilo (3.), Bale (25., 41., 61., 70.), Ronaldo (30. – büntetőből, 53.), Benzema (48., 79., 90.) illetve Amaya (10.), Jozabed (12.)
Kiállítva: Tito (14.), Baena (28.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik