Foci

Bundesliga: Tizedik győzelmét aratta Dárdai Herthája

A berliniek a harmadik helyről várhatják a januári folytatást.

Magabiztos győzelemmel zárta a német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 2015/16-s idényének őszi szezonját a Dárdai Pál vezette Hertha BSC. A berlini együttes vasárnap délután a Mainz együttesét fogadta, a cél a tizedik győzelem volt tizenhét forduló alatt.

A fővárosi együttes végig kézben tartotta a mérkőzést, a vezető gólig a 34. percig kellett várni. Akkor a cseh Vladimir Darida egy csellel beültette a hintába védőjét, majd a tizenhatos előteréből a jobb alsóba lőtt (1-0).

A folytatást követően nem sokkal az elefántcsontparti Salomon Kalou kétgólosra növelte a vendéglátók előnyét. A kiváló csatár Vedad Ibisevic nagyszerű indítása után elvitte a labdát embere mellett, majd a bal alsóba csavart (2-0).

Dárdai csapatának újabb győzelme egy percig sem forgott veszélyben. Sokat elmond a találkozóról, hogy a Mainz a 66. percben lőtt először kapura. A lefújás előtt Ibisevic gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető, de az már nem osztott, nem szorzott.

A tizedik szezonbeli győzelemnek köszönhetően a Hertha a dobogón tölti az ünnepeket, öt ponttal megelőzve a Bayer Leverkusen együttesét. A január végi folytatásban az Augsburg csapatát fogadják a berliniek.

Eredmény – Bundesliga, 17. forduló

Hertha BSC – Mainz 2-0 (1-0)
Gólszerző: Darida (34.), Kalou (54.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik