Foci

Mourinho: Wenger egy kukkoló, én pedig milliomos leszek

José Mourinho menesztésével van tele az világsajtó, de ez természetesen nem meglepő, az egyik legjobb fociedzőről van szó. Ráadásul a portugál nem mindennapi figura, nyilatkozataival rendre felhívja magára a figyelmet. A Sky Sports egy csokorral össze is gyűjtött ezekből.

Arról, hogy 2004-ben kinevezték a Chelsea élére: „Topjátékosaink vannak és sajnálom, de egy top edzőnk is. Nem gondolják, hogy arrogáns vagyok, mert amit mondok, az az igazság. Európa bajnoka vagyok, nem csak úgy húztak elő a palackból. Én vagyok a Special One.”

Arról, hogy 2007-ben kevesellte a pénzt, amit Roman Abramovics adott átigazolásokra: „Ez olyan, mint az omlett és a tojás esete: ha nincs tojás, nincs omlett! Minden a tojások minőségén múlik, ha elmegy az ember a szupermarketbe, többféle közül is válogathat. A drágább tojásokból jobb omlettet lehet csinálni. És, ha nem abba a boltba mész, ahol a legjobb tojásokat lehet kapni, akkor bizony bajban vagy.”

Arséne Wengerről: „Ő egy igazi kukkoló, tudják, az a fajta ember, aki otthon a nagy teleszkópjával figyeli, mit csinálnak más családok. Mindig csak a beszél, beszél, beszél és beszél a Chelsea-ről.”

Fotó: Europress Fotóügynökség
Fotó: Europress Fotóügynökség

Arról, hogy kinek kellene őt eljátszania egy filmben: „Ha bárki filmet forgat majd az életemről, akkor biztosan Geroge Clooney-ra esik a választása. Fantasztikus színész és a feleségem szerint ő lenne az ideális választás.”

A játékstílusáról: „Nem az a fontos, hogyan játszunk. Ha neked van egy Ferrarit, nekem meg egy kicsi autóm, akkor csak úgy győzhetlek le egy versenyben, ha kitöröm a kerekeidet, vagy cukrot öntök a benzintankba.”

Cristiano Ronaldóról: „Egyetlen problémám volt csak Cristiano Ronaldóval, egy aprócska, ám alapvető taktikai hiba, amire felhívtam a figyelmét, hogy jobb játékossá tegyem. Ő azonban ezt rossz néven vette, mert szerinte ő már mindent tud a labdarúgásról és úgy véli, egy edző már nem tud rajta mit fejleszteni.”

Amikor 2013-ban visszatért a Chelsea-hez: „Én vagyok a Happy One.”

Az esetleges kirúgásáról: „Ha a klub úgy dönt, hogy meg akar válni tőlem, az a játék része. Én pedig milliomos leszek és pár hónap múlva úgyis lesz új csapatom.”

A Crystal Palace labdaszedőjének, aki lassan adta vissza a labdát: „Egy napon valaki majd be fog mosni neked egy jókorát.”

A legutolsó nyilatkozata a Chelsea menedzsereként, a Leicester elleni vereség után: „A két kapott gól elfogadhatatlan. Nem tudom megemészteni és azért, mert úgy érzem a játékosaim elárulták a munkámat. Már, ha ez a megfelelő szó rá.”


Jól döntött a Chelsea?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik