Foci

Nem találja ki, kivel erősítene a Fradi!

A zöld-fehéreknek magyar viszonylatban eddig is kimagasló volt a játékosállományuk. Thomas Doll a Bundesligából erősítene tovább.

A Hamburg mellőzi a magyar válogatott Stieber Zoltánt. A szélsőt idén eddig két bajnokin, összesen öt percre engedte pályára Bruno Labbadia edző.

Thomas Doll 2001-2007 között volt a Hamburger SV U19, a HSV2, majd  a felnőtt csapatának edzője. A kapcsolat kézenfekvő.

Ahogy a Fradi edzője a Hamburger Morgenpostnak elmondta,

„napirenden van az ügy, és hamarosan megtudjuk, vajon lehetséges-e az átigazolása”.

Ebből nyilvánvaló, a tréner örömmel látná csapatában a HSV-ben kevés játéklehetőséghez jutó támadót.

Stieber Zoltán érkezésével az eddig is elég választék tovább bővülne szélső poszton. Varga, Lamah, Sesták, Radó révén itt eddig is elég nagy volt a tülekedés a csapatba kerülésért, de mivel Stieber klasszikus, ék mögötti irányítót is kiválóan játszik, így a Gera, Hajnal kettős tehermentesítésében is szerepet szánhat neki Thomas Doll. A játékossal nőne a variációs lehetősége.

Jelen állás szerint a Fradinak jövő nyáron a BL-selejtezőben kell helytállnia. Ahhoz, hogy az álomnak, a BL, rosszabb esetben az El-főtáblára jutásnak realitása legyen, mindenképp tovább kell erősíteni a keretet. Stieber remek kis játékos, ezt többször, több helyen is bizonyította, így e célnak épp megfelelő lenne.

A játékos szempontjából pedig a játék a legfontosabb, kiváltképp, ha a válogatottat és a 2016-os Eb-részvételt is szem előtt tartja.

Megjegyzem, hosszú ideje nem volt olyan a magyar futballban, hogy a válogatott gerincét egy csapat adja. Holott mondjuk a ’70-es évek Dózsára, a ’80-as évek Honvédra épülő nemzeti tizenegye egész elismert volt Európa szerte.

A Fradi megerősödésével, Stieber hazahozatalával Bernd Storck szövetségi kapitány Böde Dániel, Gera Zoltán, Nagy Ádám, Leandro, Pintér Ádám, Dibusz Dénes stb. mellet újabb zöld-fehér játékost figyelhet hétről-hétre testközelből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik