Foci

Korábbi harcostársa kiállt Mourinho mellett

José Mourinho (Array)
José Mourinho (Array)
A következő két mérkőzés sorsdöntő lesz a portugál menedzser számára.

Sir Alex Ferguson szerint a Chelsea labdarúgócsapatának tulajdonosa, Roman Abramovics butaságot csinálna, ha menesztené José Mourinho vezetőedzőt.

Az angol bajnokságban címvédő Chelsea a 15. forduló szombati játéknapján 1-0-ra elvesztette a Bournemouth elleni, hazai mérkőzését, így továbbra is csak a tabella 14. helyén áll. A londoni Kékek legutóbb 2001-ben kaptak ki egy újonctól a bajnokságban, ilyen rossz rajtot pedig még egyetlen címvédő sem produkált korábban a Premier League-ben.

A brit sportsajtóban ismét sokat cikkeznek Mourinho esetleges menesztéséről, a klub tulajdonosa, Roman Abramovics viszont októberben megerősítette posztján a vezetőedzőt. A legfrissebb hírek szerint amennyiben a következő két tétmeccsét nem nyeri meg a Chelsea, a portugál trénernek távoznia kell.

A Manchester Unitedet korábban 27 éven keresztül irányító Sir Alex Ferguson szerint semmi értelme nem lenne meneszteni Mourinhót, akit minden idők egyik legjobb edzőjének nevezett.

Az elmúlt tíz évben elég sok edzőt kirúgott, biztos vagyok benne, hogy tanult ezekből. Bíznia és hinnie kell abban, hogy Mourinho képes megfordítani ezt a rossz folyamatot. Minden országban sikerült nagy trófeákat nyernie, ahol dolgozott. Butaság, hibás vezetői döntés lenne megválni tőle

– mondta a BBC cikkében a 73 éves Ferguson.

Az orosz üzletember 15 évvel ezelőtt vásárolta meg a londoni csapatot, amelynek azóta José Mourinho a kilencedik trénere. A portugál a második időszakát tölti a klubnál, hiszen 2004 és 2007 között is ő volt az edző. Korábban bajnokságot, FA Kupát és Ligakupát, a közelmúltban pedig ismét bajnokságot és Ligakupát nyert az együttes a vezetésével.

Ez az első alkalom, amikor azzal szembesül, hogy az élete, a karrierje nemcsak sikerekből áll, hanem rossz időszakokat, kudarcokat is hozhat. Ez most egy kihívás számára, és bár szombaton megint kikaptak, már vannak arra utaló jelek, hogy ismét visszatalálnak a helyes útra

– vélekedett a Manchester United legendás mestere.

Ferguson hangsúlyozta: ismeri kollégáját és tisztában van azzal is, mennyi munkát fektet a labdarúgásba, ezért gondolja úgy, hogy már nem tart sokáig a Chelsea gyengélkedése.

A londoniak szerdán Mourinho korábbi csapatát, az FC Portót fogadják a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, egy döntetlennel pedig biztosíthatják továbbjutásukat. A bajnokságban szombaton a listavezető Leicester City otthonában lépnek pályára.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik