Foci

Lesgyanús gól sem volt elég a Barca győzelméhez

Két pontra csökkent a katalánok előnye a bajnokságban.

A spanyol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában az FC Barcelona a Valencia otthonába látogatott. A katalánokra nem várt könnyű mérkőzés, annak ellenére, hogy a Túria-partiak csak a kilencedik helyen állnak a bajnokságban. Ráadásul edzőváltáson esett át a csapat, igaz a héten kinevezett Gary Neville még a lelátóról nézte az összecsapást.

Az első félidő gól nélkül zajlott, igaz már akkor is több nagy lehetőséget elpuskázott a Barca. A játék képe a fordulás után sem változott, a mezőnyfölény az 59. percben érett góllá. Lionel Messi indítása után Luis Suárez lesgyanús pozícióban lépett ki, majd Jaume Domenech fölött a kapuba lőtt (0-1).

A kamera nem volt vonalban, így nem lehetett eldönteni, hogy az uruguayi csatár a labda elrúgásának pillanatában egyvonalban volt-e az utolsó mezőnyjátékossal vagy sem.

A mérkőzés hátralévő részében is fölényben játszott Luis Enrique együttse, de újabb gól nem tudott szerezni. Ez meg is bosszulta önmagát, egy védelmi megingás után Santi Mina lőtt a rövid sarokba (1-1). A döntetlen azt jelenti, hogy a Barca előnye két pontra csökkent az Atléticóval, négyre pedig a Real Madriddal szemben.

Eredmény – La Liga, 14. forduló

Valencia – Barcelona 1-1 (0-0)
Gólszerző: Santi Mina (86.) illetve Suárez (59.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik