Foci

Fölényes FTC-siker Pakson, megtört Böde gólcsendje

854 perc után talált be a válogatott csatár.

A listavezető Ferencváros fölényes, 5-0-s győzelmet aratott a második helyezett Paks otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati 18. fordulójában.

A fővárosi zöld-fehérek válogatott csatára, a góllövőlistát vezető Böde Dániel szeptember 19. és nyolc bajnoki meccs, azaz 854 perc után talált be újra, gólcsendjét ráadásul egy szépségdíjas távoli bombával törte meg.

Húsz percig tudott méltó ellenfele lenni a Paks a Ferencvárosnak, sőt, az első félidő első felében gyakorlatilag a hazaiak voltak veszélyesebbek, ziccerig is eljutottak, de nem tudtak előnyt szerezni. A 22. percben aztán az első komoly helyzetét gólra váltotta a listavezető, s innentől nyugodtabban, megfontoltabban, s főleg eredményesebben futballozott.

A második fővárosi találatra 11 percet kellett várnia a közönségnek a szünet után, majd jött Böde, s egy 28 méterről eleresztett kiváló lövéssel eldöntötte a három pont sorsát. A Paks nem tudott mit kezdeni az ellenféllel, sőt a végére annyira kihagyott a hazaiak koncentrációja, hogy a hajrában két perc alatt újabb két gólt kaptak, így a 200. bajnoki meccsén csereként beálló Kiss Tamás és társai számára nem marad kellemes emlék ez a találkozó.

A paksiak tíz, veretlenül megvívott bajnoki után kaptak ki ismét, legutóbb még augusztusban szenvedtek vereséget, akkor is a Ferencvárostól.

Eredmény – OTP Bank Liga, 18. forduló

Haladás – Békéscsaba 1-1 (0-0)
Gólszerző: Iszlai (75.) illetve Calvente (67.)
Puskás Akadémia – Budapest Honvéd 0-3 (0-2)
Gólszerző: Prosser (27.), Youla (36.), Kamber (90+4.)
Paks – Ferencváros 0-5 (0-1)
Gólszerző: Lamah (20.), Sesták (56.), Böde (74.), Busai (88.), Varga (90.)
MTK – Vasas 2-1 (1-1)
Gólszerző: Torghelle (6., 53.) illetve Pavlov (21.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik