Foci

Benítez újra megcsinálta, most a Real szívhatja meg miatta

2001-ben a Valenciát zárták ki a Király Kupából egy banális hiba miatt. Na, ki volt akkor a csapat edzője?

Írtunk róla, hihetetlenül amatőr hibát követett el a Real Madrid a labdarúgó spanyol Király Kupában. Szerda este, a Cádiz ellen 3-1-re megnyert mérkőzésen ugyanis az a Gyenisz Cserisev szerezte a királyi gárda első gólját, aki nem is játszhatott volna. Az előző idényben, még a Villarreal labdarúgójaként három sárgát is begyűjtött a sorozatban, az ezért járó egymeccses eltiltása pedig átcsúszott a kupa mostani kiírására.

Rafa Benítezéknek szóltak ugyan, így a félidőben lekapták a pályáról az orosz játékost, de könnyen elképzelhető, hogy kizárják a Realt a Király Kupából. Talán nem is kell hangsúlyozni, hogy ez elképesztően nagy blama lenne.

És ami a legmeglepőbb az egészben, a madridiak spanyol edzőjével nem először történik hasonló. 2001-ben, még a Valencia trénereként kellett lenyelnie azt a békát, hogy ugyan legyőzték 1-0-ra a Noveldát a legjobb 32 közé jutásért rendezett meccsen,

együttesét kizárták a kupasorozatból.

Akkor is játékosmizéria volt: egy 88. perces csere után négy EU-n kívüli játékos (az argentin Ayala és Aimar, a szerb Dukic és a román Serban) tartózkodott a pályán egyszerre a Valenciában, márpedig a spanyol szövetség szabályai szerint csak három engedélyezett.

A Valenciának akkor nem kegyelmeztek, kérdés, a Realnak most fognak-e.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik