Foci

NB I: egy játékost a bíró szidásáért tiltottak el, fizethet a Fradi és az Újpest

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága három mérkőzésre eltiltotta az élvonalban sereghajtó Vasas csapatkapitányát, Remili Mohamedet. Az MLSZ honlapján olvasható indoklás szerint az angyalföldiek 30 éves támadója megsértette a játékvezetőt szombaton, a Puskás Akadémia elleni, 4-2-re elveszített hazai mérkőzésen.

A Diósgyőr csatárának, Miroslav Grumicnak két találkozót kell kihagynia, mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben, megrúgta ellenfelét a Paks elleni meccsen (1-1).

Az MTK támadója, Gera Dániel – akit a Videoton otthonában elszenvedett 1-0-s vereség alkalmával kiállítottak – visszaesőként két mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Haladás-Újpest találkozó (0-3) után a visszaesőnek számító Újpestet szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért 100 ezer forintos pénzbüntetés megfizetésére kötelezték. A Ferencváros – a Debrecen elleni 3-0-ra megnyert összecsapáson történt hasonló okok miatt – 50 ezer forintot fizet.

A DVTK gazdasági vezetője, Tamás Gábor 100 ezer forintos pénzbüntetést kapott, mert a játékos kijáróban megsértette a játékvezetőt és napraforgómaggal megdobta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik