Foci

Unta az elnök a kupadöntőt, parancsba adta a büntetőket

A szövetség elnöke szerint szó sem volt beavatkozásról, pusztán szervezési okai voltak annak, hogy a mérkőzés idő előtt véget ért.

A hétvégén rendezték Mauritániában a labdarúgó Szuperkupa-döntőt. A fináléban az idei bajnokság második helyén álló FC Tevragh-Zeine találkozott a harmadik ACS Ksar csapatával. A találkozót a helyszínen tekintette meg Mohamed Ould Abdel Aziz államelnök is.

Az összecsapás 63 perc játék után 1-1-re állt, amikor egy egészen szürreális dolgot láthattak a nézők. A nem túl nagy iramú mérkőzést ugyanis ekkor unta meg a 2009 óta hatalmon lévő elnök, és utasítást adott, hogy fújják le az összecsapást. Mivel egy kupadöntőről volt szó, valahogy mégis el kellett dönteni a győztes kilétét.

Mohamed Ould Abdel Aziz javaslatára pedig a hátralévő 27 percet, valamint ha úgy adódott volna a kétszer tizenöt perces ráadást, sem játszottak le. Jöttek a jóval izgalmasak tizenegyesek, amelyet végül a Tevragh-Zeine nyert meg.

Az eset nem meglepő módon hatalmas felháborodást váltott ki az országban. A futballszövetség elnöke, Ahmed Ould Abderrahmane igyekezett gyorsan menteni a menthetőt. A következő magyarázattal állt elő.

Cáfolom, hogy a köztársaság elnöke beavatkozott volna, a döntésnek, mely szerint idő előtt véget ért a rendes játékidő, pusztán szervezési okai voltak, és a két csapat elnökei, valamint edzői is támogatták azt.

(Gazetta World)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik