Foci

A ráadásban úszott el a Puskás Akadémia Újpest elleni győzelme

Négy megnyert bajnoki után ikszeltek a lilák.

A labdarúgó-válogatott Norvégia elleni pótselejtezője miatt Bernd Storck szövetségi kapitány kérésére az OTP Bank Liga 15. fordulójának mérkőzéseit december első és második napjára halasztották. Kedden egyetlen mérkőzést rendeztek az NB I-ben, a Puskás Akadémia fogadta az Újpestet.

A hazai együttes a hétvégi, 17. fordulóban kilenc nyeretlenül megvívott bajnoki után legyőzte idegenben a Vasast, az Újpest pedig zsinórban négy megnyert bajnokival a háta mögött várhatta a mérkőzést. Az első félidőben a vendégek játszottak veszélyesebben a Pancho Arénában.

A 18. percben Bardhi szép lövésére leért Pogacsics a jobb alsóhoz, majd talán az egész mérkőzés legszebb támadása következett. A 30. percben egy keresztlabdát Hazard vett le gyönyörűen, majd Mohlhoz sarkalta a labdát, akinek hajszálpontos beadását Diagne nem tudta befejelni.

A felcsútiak támadójátékáról sok mindent elmondott az első 45 percben, hogy egy sorfalba lőtt szabadrúgás volt a legnagyobb helyzetük.

A fordulást követően aktívabb lett támadásban a Puskás Akadémia. Előbb egy szöglet után lőtt kapásból Pauljevic Balajcza kezébe, majd Sallai közelről leadott próbálkozását védte bravúrral az újpesti kapus. A 67. percben aztán egy bombagóllal előnybe került egy házigazda.

Egy kiváló passzt Nagy Zsolt kapásból elemi erővel a rövid felsőbe bombázott (1-0).

A folytatásban mindent megpróbáltak a vendégek, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. A ráadásban mégis összejött az Újpest egyenlítése.

Egy indítás után Litauszki pörgetése Diagne elé pattant a labda, aki bal alsóba lőtt a 94. percben (1-1).

A felcsútiak első győzelme másodperceken múlott az Újpest ellen.

Eredmény – OTP Bank Liga, 15. forduló

Puskás Akadémia – Újpest 1-1 (0-0)
Gólszerző: Nagy (67.) illetve Diagne (90+4.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik