Foci

Válogatott: a Fradi fiatalja csodás dolgot tett

Nagy Ádám már-már hihetetlenül normális. Alább bizonyítjuk mennyire jó fej.

A Wágner-ikreket, Ádámot és Gábort csak a szűkebb fociszakma ismeri. Mivel másképp gondolkodnak a labdarúgók képzéséről, mint az átlag magyar edzők, ezért mondjuk úgy: megosztó személyiségek.

mediaklikk.hu
Wágner Ádám és Wágner Gábor Forrás: mediaklikk.hu

Ami viszont elvitathatatlan tőlük, ők mentették meg a magyar labdarúgásnak az Európa-bajnoki pótselejtezők egyik felfedezettjét, a ferencvárosi Nagy Ádámot.

“Ádámnak 13 éves korában elment a kedve a labdarúgástól. Utána mentünk. Szó szerint, mert az alattunk lévő utcában lakik. Mi is a Vasasban voltunk edzők, és valahogy úgy alakult, hogy éppen egy időben távoztunk a klubtól, így azt mondtuk, gyere focizni, mert neked fociznod kell. Kezdetben nem akart, aztán beültettük a kocsink hátuljába és levittük a Kelen SC.hez. Amikor kiszálltunk, ő bent maradt. Egy hét múlva újra megpróbáltuk, akkor már kiszállt. Tizenkét éves kora óta ismerjük és minden lényeges döntést együtt hoz meg velünk a mai napig” – fogalmazott Wágner Gábor az M2 Petőfi élő műsorában.

Rókusfalvy Lili és Fodor Imre műsorvezetők meglepetésként bekapcsolták a műsorba Nagy Ádámot, aki újfent bebizonyította, ritka kincse a magyar labdarúgásnak.

Fotó: MTI
Nagy Ádám balra, berobbant a magyar labdarúgásba Fotó: MTI

“Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem azt a tanácsot, amit adtatok, és afelől is szeretnélek biztosítani benneteket, hogy meg fogom fogadni. Valamint, ha már itt tartunk és így belelendültem, szeretném megköszönni, amit az elmúlt időszakban – gondolok itt a jó pár évvel ezelőttire is – amit tettetek értem. Egy dolog lebeg leginkább a szemem előtt. Az a momentum, amikor volt egy törés az életemben és tényleg azon gondolkodtam, hogy abbahagyom a labdarúgást, de ti akkor jöttetek, és felkaroltatok engem. Gyakorlatilag nektek is köszönhetem, hogy ott tartok, ahol most” – fogalmazott a Fradi 21 éves középpályása.

A Wágner-ikrekkel és Nagy Ádámmal a teljes videót itt találjátok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik