Foci

Messi, Cristiano Ronaldo vagy Neymar kapja az Aranylabdát

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfőn háromfősre szűkítette a FIFA-Aranylabdára esélyes labdarúgók listáját. Az argentin Lionel Messi és a portugál Cristiano Ronaldo neve borítékolható volt, hogy szerepelni fog a névsorban, hozzájuk csatlakozott a brazil Neymar.

Közülük Messi számít a toronymagas esélyesnek, maga Ronaldo is azt mondta, a nagy rivális érdemelné meg, aki húzóembere volt az előző idényben triplázó Barcelonának, illetve a nyári Copa Américán a döntőig jutott Argentínával.

Messi nem csak az Aranylabdát zsebelheti be, ugyanis rajta van a Puskás-díjra esélyesek szűkített listáján is. Ott Alessandro Florenzi és Wendell Lira a két ellenfele.

Lionel Messi gólja:

Alessandro Florenzi gólja:

Wendell Lira gólja:

Az év edzője díjat a Bayern Münchent irányító Pep Guardiola, a Barcelonát trenírozó Luis Enrique vagy a chilei szövetségi kapitány, Jorge Sampaoli nyeri meg.

A hölgyek mezőnyében az amerikai Carli Lloyd, a japán Aya Niyama és a német Celia Sasic pályázik az Aranylabdára, míg az edzők között Jill Ellis (Egyesült Államok), Mark Sampson (Anglia) és Norio Sasaki (Japán) a jelölt a végső győzelemre.

A legjobbakra a szövetségi kapitányok, a válogatott csapatkapitányok, valamint a France Football által kijelölt sportújságírók szavazhatnak. A győzteseket a FIFA zürichi gáláján jelentik be, amit 2016. január 11-én rendeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik