Foci

Csillagászati fizetéssel csábítanák el Messit Barcelonából

Sajtóhírek szerint minden képzeletet felülmúló átigazolásokra készül a Manchester City labdarúgócsapata: a The Sun című brit bulvárlap úgy tudja, hogy a klubtulajdonosok a Barcelona szupersztárját, Lionel Messit és a Bayern München edzőjét, Josep Guardiolát akarják a szigetországba csábítani csillagászati összegekért.

Az újság beszámolója alapján az egyesült arab emírségekbeli tulajdonosok már a következő szezontól számítanak a két új szerzeményre, s a szerződtetésük érdekében nem riadnak vissza attól, hogy mélyen a zsebükbe nyúljanak. A The Sun szerint Messi például évente 57 millió eurót keresne Manchesterben, s az FC Barcelona 170 millió eurót kapna érte.

A lap úgy tudja, hogy a játékos esetleges átigazolásáról szóló tárgyalások első fordulója jól sikerült.

Az edzői posztra nyártól Guardiola a City tulajdonosok első számú kiszemeltje. A becsült 17 millió eurós éves járandóságával a világ legjobban fizetett edzőjeként számon tartott katalán szakember szerződése jövőre lejár Münchenben, s hosszabbításra egyelőre nem került sor.

A Manchester Cityt 2008-ban vette meg egy abu-dzabi befektetői csoport, azóta a csapat 2012-ben és 2014-ben bajnoki címet, 2011-ben FA Kupa-diadalt, 2014-ben pedig Ligakupa-győzelmet ünnepelhetett. A Bajnokok Ligájában ugyanakkor még nem következett be az áttörés, eddig két nyolcaddöntős szereplés volt a legjobb eredmény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik