Foci

BL: a kapus kapitális hibája pecsételte meg a CSZKA sorsát

A moszkvai labdarúgócsapat hazai környezetben kapott ki 2-0-ra a Wolfsburgtól, így már biztosan nem juthat tovább a csoportjából.

A labdarúgó Bajnokok Ligája B csoportjában a CSZKA Moszkva hazai pályán az életben maradásért lépett pályára, már ami a továbbjutási reményeket illeti. Ehhez azonban azt a Wolfsburgot kellett volna legyőzni, amely a két csapat első meccsén 1-0-ra tudott nyerni, a hétvégén pedig 6-0-ra ütötte ki a Werder Brement.

Az első félidőben nem kényeztettek el minket a csapatok, a Wolfsburg tűnt valamivel aktívabbnak, a kapuk azonban csak elvétve forogtak veszélyben. A második játékrész már pörgősebb volt, köszönhetően a feltámadó CSZKA-nak. A moszkvaiak a 63. percben kapufáig jutottak, ám nem sokkal később hátrányba kerültek: Schürrle lövését védte be Akinfejev.

Ez a gól pecsételte meg a CSZKA sorsát:

Az orosz együttes nem adta fel, ment előre a folytatásban is, ám nem sikerült egyenlíteni, sőt, Schürrle a hajrában be is biztosította csapata győzelmét. Mindez azt jelenti, hogy a CSZKA kiszállt a továbbjutásért folytatott versenyből. A Wolfsburg mindenközben a csoport élére ugrott.

Eredmény – Bajnokok Ligája, 5. forduló, C csoport

CSZKA Moszkva orosz) – Wolfsburg (német) 0-2 (0-0)

Gólszerző: Akinfejev (67. – öngól), Schürrle (88.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik