Foci

Doll: Remélem ott folytatjuk, ahol abbahagytuk

A magyar labdarúgós utóbbi évtizedeinek legnagyobb sikere után folytatódik az OTP Bank Liga és rögvest egy nagy múltra visszatekintő párharccal: az MTK és a Ferencváros örökrangadójával. Ráadásul, míg a Fradi a listavezető, addig az MTK a negyedik a tabellán.

Az NB I-ben 34 mérkőzés óta veretlen fővárosi zöld-fehérek négymeccses győzelmi szériánál tartanak, idénybeli egyetlen döntetlenjüket öt mérkőzéssel ezelőtt, a Puskás Akadémia otthonában játszották. Az MTK legutóbb, október 31-én egygólos vereséget szenvedett a vendég Haladástól, s ha most nem tud pontot, pontokat rabolni az FTC-től, akkor egy hellyel hátrébb csúszhat a tabellán. A Debrecen ugyanis csak egy ponttal marad el a kék-fehérektől, igaz, vidéki rangadó vár rá, mivel a kilencedik helyezett Diósgyőrt fogadja.

„Egy kicsit jókor is jött ez a hosszabb szünet a válogatott mérkőzések miatt. Egyrészt, a nemzeti csapatot és a válogatott játékosainkat óriási siker érte, hiszen a magyarok kijutottak az Európa-bajnokságra. Másrészt, a többi labdarúgónak volt ideje, hogy egy pillanatra értékelje az eddigi helyzetet, regenerálódjon. A szezon hátralévő részében ugyanis rengeteg komoly feladat vár még ránk. Legközelebb rögtön szombaton, az MTK ellen, remélem, hogy ott folytatjuk a bajnokságot, ahol abbahagytuk, és legyőzzük a kék-fehéreket” – mondta Thomas Doll a fradi.hu-nak.

Az FTC és az MTK között ez lesz a 208. örökrangadó, az eddigi mérleg: 85 FTC-, 76 MTK-siker és 46 döntetlen.

Fővárosi rangadó és az élmezőny csatája

A forduló másik fővárosi összecsapásán a hetedik Újpest a nyolcadik Budapest Honvéd vendége lesz, s a meccset a lila-fehérek várják kedvezőbb előjelekkel. Nebojsa Vignjevic csapata egymás után két találkozót nyert, míg Marco Rossi együttese három vereség és egy döntetlen után próbál javítani.

A kiváló formában futballozó, sorozatban négy összecsapást megnyerő Paks egy szombati győzelemmel négy pontra növelhetné az előnyét közvetlen üldözőjével, a Szombathelyi Haladással szemben, amely viszont abban bízhat, hogy eddigi nyolc idegenbeli meccséből csak egyet veszített el. A Paks hazai mérlege azonban még ennél is jobb: Csertői Aurél vezetőedző tanítványai saját szurkolóik előtt ötször nyertek, háromszor értek el döntetlent, s egyszer sem kaptak ki.

A címvédő Videoton a gyenge kezdés után felkapaszkodott a hatodik pozícióba, s most az újonc, 11. Vasas ellen gyarapíthatja pontjainak számát otthon. Az ugyancsak újonc, sereghajtó Békéscsaba a forduló alsóházi találkozóján a két hellyel és négy ponttal előtte álló Puskás Akadémiát fogadja.

NB I, a szombati menü

Paksi FC – Szombathelyi-Swietelsky Haladás 15.30, v: Vad II
Budapest Honvéd-Újpest FC 15.30, v: Farkas
Békéscsaba 1912 Előre-Puskás Akadémia 15.30, v: Németh Á.
Videoton FC-Vasas 15.30, v: Pintér
DVSC-TEVA-Diósgyőri VTK 15.30, v: Iványi
MTK Budapest-Ferencváros 18.00, v: Erdős

Ajánlott videó

Olvasói sztorik