Foci

Platini nem adja fel, fellebbezett az eltiltása ellen

Michel Platini (Array)
Michel Platini (Array)
A francia sportvezető ügyvédei abban bíznak, hogy a CAS minél hamarabb meghozza a döntését.

Fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) 90 napos eltiltása ellen Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, aki a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöki posztjáért is harcba akar szállni.

A francia sportvezető eltiltását szerdán helybenhagyta a FIFA fellebbviteli bizottsága, amely elutasította Platini, s a vele együtt ugyancsak 90 napra felfüggesztett Joseph Blatter FIFA-elnök fellebbezését.

Platini ügyvédei most azt mondták, abban bíznak, hogy a CAS gyorsan meghozza a döntést az ügyben. A FIFA elnökválasztásra február 26-án kerül sor, Platini pályázatával azonban a szervezet ad hoc választási bizottsága a sportvezető eltiltása miatt nem foglalkozott, így az UEFA-elnök hivatalosan még nem jelöltje a tisztújításnak.

A FIFA etikai bizottsága október 8-án azért függesztette fel tisztségéből Blattert és Platinit, mert utóbbi kétmillió svájci frankot kapott Blattertől 2011 februárjában. A FIFA-elnök utóbb értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet – mint mondta – tanácsadóként kapott Platini.

Az UEFA-elnök úgy kommentálta a kifizetést, hogy 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért kapta meg késedelmesen a neki járó pénzt, annak idején teljes munkaidős tevékenységet végzett a FIFA-nál, és eleve tisztában volt azzal, hogy a neki járó teljes összeget csak később kapja majd meg.

Az ügyben a svájci szövetségi rendőrség korrupció gyanújával hallgatta ki Blattert, de a játékosként háromszoros aranylabdás Platinivel szemben is nyomoz a svájci államügyészség.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik