Foci

Szavazz: kik legyenek válogatottunk Eb-ellenfelei?

Az UEFA ugyan csak december 12-én, Párizsban sorsolja ki a jövő évi Európa-bajnokság csoportbeosztását, de mi addig is tesztelnénk, Magyarország mellett ki, melyik három országnevet látná szívesen.

Vasárnap, a Groupama Arénában, a magyar válogatott 2-1-es, összesítésben 3-1-es győzelemmel búcsúztatta Norvégiát az Eb-pótselejtezőn. Ezzel labdarúgóink 44 év után vehetnek részt kontinensviadalon.

Hétfőn az írek, kedden a svédek és az ukránok csatlakoztak hozzánk, így vált teljessé a 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság 24 csapatos mezőnye, egyúttal kialakult a december 12-i, párizsi csoportsorsolásra a kalapok összetétele is.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A kijutott nemzeti együtteseket az úgynevezett UEFA-együttható alapján sorolták a kalapokba. Jelenleg a 2012-es Európa- és a 2014-es világbajnokság selejtezői, illetve a torna során lejátszott találkozók, valamint a lezárult Eb-selejtező mérkőzései a mérvadóak. Magyarországnak pillanatnyilag 27,142 pontja van és a harmadik kalaphoz az is kellett, hogy legalább egy nem kiemelt csapat is megnyerje playoff-os párharcát. Ezt a szívességet Írország hétfő este tette meg nekünk.

Rajtunk kívül Lengyelország, Románia, Szlovákia, Svédország és Csehország is a harmadik kalapba rangsorolódott, így őket elkerültük. Ellenfelet az első, a második és a negyedik kalapból sorsolnak mellénk. Kérdés, ki, melyik válogatottat szeretné a magyarral egy csoportban látni?

Ó mondd, te kit választanál?

A házigazda franciák biztosan az A csoportban kapnak majd helyet.

Az Eb-sorsoláson hat négycsapatos csoportot alakítanak ki. A kvartettekből az első két helyezett mellett a négy legjobb csoportharmadik jut tovább a nyolcaddöntőbe, s onnantól egyenes kieséses rendszerben folytatódik a kontinensviadal.

Szerkesztőségünkben egyöntetű a vélemény, bárkivel is sorsolnak össze minket, piszkosul nehéz dolga lesz Bernd Storck csapatának, hiszen még a negyedik kalapban is nehéz nagy falatnak tűnik Törökország, vagy pl. Írország.

Igaz ezt gondoltuk Norvégiáról is…

A rózsaszín álom kategória a  Portugália, Svájc, Magyarország, Albánia kvartett. A rémálom pedig a Németország, Olaszország, Magyarország, Törökország négyes.

Tessék szavazni!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik